Tuesday, May 27, 2014

Mendung je pagi ni ek

Tak jemur kain kat luar. tak berani. takut nanti berlumba dengan awan mendung, awan mendung menang, mak su kalah. maklumlah, stamina dah tak strong gitu.

Well, masih cerita tentang novel. Nak cerita apa lagi ek. OH YA!! NAK KABO, maksu tensen dengan blog, well. ekceli tensen dengan broadband topap hari hari RM2 ni, sekejap sangat bagi peluang berjimba jimba kat blog. Therefore, maksu memang sukAAaaAArrr sangat nak blog surfing atau blog hopping. Tak dapek dah nak enjoy blog macam dolu dolu.

So maksu nak jemput semua yang ada kat sini, marilah like page CK Publication. Bukan apa, kalu di fb, broadband ni lama skit tempohnya tu.

Hari ni maksu nak letak sinopsis dan satu review tentang novel Sayang Scarlet.

Sinopsis:

Mengisahkan tentang Scarlet, gadis blogger yang menemui cinta di blog. Dia mahu cintanya berganjak ke fasa seterusnya tetapi ada halangan di mana teman blognya itu telah hilang secara tiba-tiba, tanpa berita, tak dapat dikesan. Kemudian kakak kembar Scarlet pula telah meninggal dunia akibat satu kecelakaan. Seterusnya Scarlet dilanda derita jiwa dan rupa-rupanya dalang di sebalik kehilangan teman blogger Scarlet dan kematian kakak kembar Scarlet adalah seorang penderita skizofrenia yang menyangkakan dirinya menerima arahan untuk melakukan sesuatu yang hebat untuk tujuan kebaikan. Mari dapatkan novel Sayang Scarlet untuk mengetahui kisah ini sepenuhnya (sila wassap 0173347293 untuk order atau emel di ceritakosong@gmail.com)

Review:

Sayang Scarlet ialah naskah umum pertama penulis bertemakan thriller yang diselitkan dengan unsur cinta, dalam genre thriller psiko.

Bagi penggemar genre thriller anda harus dapatkannya, tahniah buat penulis kerana bijak mengadunkan plot cerita, ternyata pada awalnya saya menyangkakan naskah ini bergenre thriller seram tapi bila anda sampai ke hujungnya ia adalah sebuah naskah bertemakan thriller psiko, nyata saya tertipu dgn kebijaksanaan penulis mengolah cerita, tahniah sekali lg buat penulis, seorg penulis baru yg perlu diberikan perhatian oleh pembaca terutama pemggemar genre thriller, sebuah naskah yg baik dan boleh dimilikki (Ayman Hyeqal)



Mintak mahaplah ya, tak de lucky draw atau cenderahati untuk pembeli atau token atau keropok lekor atau keropok ding dang atau key chain atau kucing atau sugar glider dan macam macam lagi barangan percuma, semua ta de. MAHAP YA. Cuma CK Publication akan dermakan beberapa sen daripada setiap pembelian ke sebuah badan ngo yang membantu gelandangan kota raya dengan iringan doa dari CK publication kepada pembeli semoga rezeki anda tambah dimurahkan dan diberi kesihatan yang baik, sejahtera dunia akhirat.

Sedekah itu sudah dimulakan dari naskah jualan yang pertama tama tama tama sekaliii.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

Tuesday, May 20, 2014

Perempuan tak kerja

Pernah ke apabila seorang perempuan tak kerja, dipanggil melakukan kerja di rumah?

tak kan. mesti orang cakap... oh, perempuan tu tak kerja. biarpun dia adalah seorang isteri yang menguruskan rumahtangga, nama dia tetap - perempuan tak kerja.

dan begitulah aku. sedar tak sedar, dah hampir 8 bulan aku berhenti kerja dari syarikat majalah kanak kanak tu.

duduk rumah dan menulis full time. tulis apa ntah. tapi ada gak nampak bendanya, Sayang Scarlet sebuah novel bercorak thriller disulami cinta. Cintanya sikit je, thriller yang lebih, saiko yang lebih.

dan bulan 2 hari tu, aku daftar perniagaan, CK publication, untuk menerbitkan buku dan menjual buku.

walaupun sehingga hari ni, belum nampak pulangan, tapi tak apa. sekurang-kurangnya benda ni, buat aku sibuk.

dan apabila anak kecik aku, W, tanya, apakah pekerjaan aku sekarang dan apabila aku jawab aku tak kerja... Dia akan bantah dan kata, 'ibu kerjalah! ibu kerja kat rumah, kan? ibu kerja suri rumah.'

pandainya anak. kembang hati seorang mak. at least, aku tak dipanggil, perempuan yang tak kerja.

:D

(gambar ni ambik kat google)


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

Thursday, May 15, 2014

Kedai buku yang sudi bekerjasama dengan Mak Su

Selamat petang, assalamualaikum, tentu semua orang tengah sibuk dengan urusan masing-masing kan.

Hari ni tak de cerita apa, just nak kabo, kalau ada pembaca blog ni yang sudi nak beli Sayang Scarlet, marilah cari di kedai-kedai buku ini.

Amir HSH Enterprise
AG-01, Taman Impian Warisan
Batu 18, 43100 Hulu Langat

Kedai Buku Pustaka Pudu
Lot A24, Ground Floor, Pudu Sentral
Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

D Chief Tomyam Selayang
No 3 jln timur. Selayang pandang

Nazqim Bookstore, No.15, Jalan Sejahtera 1
Taman Nusa Damai,
81700 Pasir Gudang, Johor

Legasi Ilmu Enterprise
37-G, Jalan Seri Mas 1
Taman Seri Mas
43100 Hulu Langat

Perfect Bookstore & Clothes
No. 36-G, Jalan Seri Mas 1
Taman Seri Mas
43100 Hulu Langat

PUSTAKA ARRIS
Level 3-091A & B
Kompleks Pusat Bandar Pasir Gudang
81700 Pasir Gudang Johor

Kedai-Buku.com
KBC Media Global Distributor
No 12, Jalan Angkasa 1B/9  
Bandar Mahkota Banting
42700 Banting, Selangor

PUSTAKA MUNIRAH
KM 1, Jalan Air Putih
24000 Kemaman
Terengganu

Pustaka Mukmin KL Sdn Bhd
141, 143 Jalan Tunku Abdul Rahman
50100 Kuala Lumpur.

Kedai Buku Mak Ali
Kiosk Hijau
Tingkat 2
Metro Point Kajang
43000 Kajang, Selangor

Raasi Enterprise
No. 45, Jalan Negara
Taman Melawati
53100 Kuala Lumpur

MS Book Centre
FM 32 & 33, Ground Floor
Ampang Point Shopping Centre
68000 Ampang, Selangor

Mak su masih lagi call sana call sini untuk berurusniaga. Yelah kaedahnya, dah terbitkan buku, takkan nak biar terperuk bawah katil, ya tak? Kenalah dikeluarkan, agar kalau ada yang tertarik nak baca, boleh terus beli.

Tapi kalau ada di sini nak beli, email lah, bukan mak su nak makan orang pun. tak sedap, kui kui kui
ceritakosong@gmail.com
dok tunggu je ni, kot kot ada orang nak order.

Wassap pun boleh, 0173347293


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

Sunday, May 4, 2014

Novel mak su ini lain daripada yang lain

Maaflah semua. Nampak macam masuk bakul angkat sendiri. Huhuhu. Yelah. maafkan saya ya

Assalamualaikum, salam sejahtera. Didoakan semua worang happy ya.

Bercakap tentang tajuk. Memang benar. Sebab maksu ni sukakan konsep bold, outstanding, rare, non commoner (cheh wah cheh wah)

Marilah dapatkan novel Sayang Scarlet ini untuk mengetahui kelainannya.

Antara komen-komen yang telah diterima setakat ini,

komen dari pembaca lelaki - Sayang Scarlet ialah novel yang bukan indie, bukan main stream. Ia ada di streamnya yang tersendiri.

komen dari pembaca lelaki - Sayang Scarlet sesuai dibaca oleh golongan lelaki dan perempuan

komen dari pembaca lelaki - Bagus untuk student U yang ingin membuat thesis tentang mental health issue.

komen dari pembaca lelaki - ada falsafah yang diketengahkan

komen dari pembaca perempuan - Semua ada, cinta, lucu, ghairah, suspense, takut, seram, ngeri.

komen dari pembaca perempuan - Novel Sayang Scarlet ni berat, mengetengahkan isu keluarga, cinta dan seram. Saya suka novel yang ringan-ringan.

komen dari pembaca perempuan - Penulis novel Sayang Scarlet ni banyak letak monolog. Saya tak suka novel banyak monolog. Saya suka novel banyak sembang (komen diberikan sebaik sahaja tamat baca bab 1).

komen dari kanak-kanak perempuan, 14 tahun - Mak cik, tulislah lagi! saya suka baca buku cerita mak cik!

komen dari kanak-kanak lelaki, 13 tahun - menulis lagi ya!

komen dari kanak-kanak perempuan, 16 tahun - tak boleh berhenti baca, sebab tak sabar nak tahu ending cerita ni. Suspense!

Novel ini mengisahkan tentang Scarlet, seorang blogger yang jatuh cinta kepada seorang blogger lain. Mereka saling menyintai. Namun cinta mereka terhalang. Teman blognya tiba-tiba menyepi tanpa berita. Dalam masa yang sama, Scarlet diganggu oleh makhluk halus dan hidupnya menjadi tambah porak peranda disebabkan oleh seorang pesakit skizofrenia. Adakah cinta blognya dapat direalisasikan? Apakah yang dilakukan oleh pesakit skizofrenia itu yang telah menghancurkan ketenangan jiwa Scarlet?

Harga RM30 (SM), RM 36 (SS) - termasuk postage. Boleh emel di ceritakosong@gmail.com untuk pembelian online.



Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.