Monday, November 18, 2013

1 MALAYSIA 1 SATE

Baru baru ni kami ke restoren sate popular seantero Malaysia tu... meja memang penuh, restoren padat, biarpun sate sejuk dan kuah kacang dah suam suam hujung kuku. Tapi disebabkan nak sangat, layan jugaklah. bukan selalu pun, last kitorang ke situ pada 2 tahun lepas.

Masa pegi baru baru ni, aku terperasan... yang meja kami dikelilingi oleh non-Malays. Ada india. benggali, cina. Sama ramai dengan pengunjung Melayu. Meja penuh penuh, sama dengan meja pengunjung melayu.

Memang sangat sangat 1 Malaysia.

1 Malaysia 1 Sate...

motto baru ke ni?

(haa.... gambar ni ambil kat google je... bukan dari kamera sendiri.
tengok tu, ada nama ownernya tu. terima kasih ya)


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

7 comments:

Irfa said...

hihi
1 malaysia sgt ;)

Kniedaz said...

sate?
hmmm sedap tu

zonaku said...

nak sate!

pB said...

salam mak su

orang kata , ada satu lagi satay yang best kat area kajang tu ...

satay willy

lupekanje said...

sedapnya sate....perut kenyang pun jadik lapar smula...

attyfir said...

salam mak usu
sekarang semua kaum pun dah pandai makan satay kan :)

MOKCIK AZWA said...

Sate 1 Malaysia..sedap kedengarannya tu maksu hehehe