Friday, January 18, 2013

Medical check-up

Assalamualaikum

selamat tahun baru 2013 buat semua :)

Azam maksu tahun ni, nak maintain ayu walaupun usia semakin meningkat, seperti kawan baik arwah mak yang tua tetapi sihat, ceria dan masih tampak keayuannya dalam usia 70an... 

Best tak?

Well, sebagai permulaan, maksu baru dapat voucher untuk buat medical checkup dari socso.... So, hmmm, bila nak pergi buat medical checkup ek? Dan maksu juga dapat vourcher untuk buat ujian mammogram. Katanya, untuk perempuan yang berusia 40 tahun dan ke atas (eeiii, giler seram)

TETAPI, naik hairan jugak ni. Camner dengan orang lelaki yang berusia 40 tahun dan ke atas. Mereka tak perlukah jalani ujian papagram?

Geram pulak bila fikirkan.

Kalau macam ni lah, namanya... TIDAK ADIL.

Apa kata kaum wanita, kita piket dan mintak supaya semua lelaki berusia 40 tahun dan ke atas dipaksa buat ujian papagram or whatever it is.

Tapi... Kita ni hati suci, kan kaum wanita semua? Kita jangan piket kat dataran merdeka ke stadium merdeka ker, tapi kita piket kat belakang kamdar. Sambil sambil tu kita jenguk sales terbaru kat jakel. Abang abang bangla yang meniaga tudung kat sana pasti akan sokong kita. Tak sokong kalu, sapa nak beli produk mereka? Kan?

Errr.... ni cerita tentang apa sebenarnya ni?


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

10 comments:

Kakzakie said...

Kalau ada check-up papagarm rasanya ramai yg pergi kot Maksu - mereka pun takut juga kalau ada penyakit menyorok.

Mammogram free bestnya. Kakak buat juga 2 tahun sekali. Kalau pepsmear tiap tahun.

Kakzakie said...

Eh... lupa nak wish Maksu juga selamat tahun baru 2013 (dah lebih 2 minggu ni)

julietchun said...

kamdar hari tu sales gila-gila maksu, kain pasang 3 hengget semeter pun ada, cantik2 dan sedap kainnya. :D

ejaMaria said...

hahaha... klakar la maksu nih...

Kniedaz said...

saya tak buat lagi check up huhuhu

Mak Su said...

kakzakie, happy new year :)

julietchun, hehehe... tentu ada lagi sales giler giler, kan:)

ejamaria, tak sampai hati nak mengamuk slalu, hehhehehe

shasha said...

Hehehe...welkam bek mak su!!

Rozita said...

ye ye..saya pun dh dpt voucher free from socso tu..tp ntah bila nak pergi. tkpe, valid 1 year maksu..bulan Okt nti baru nak pergi. boley gitu???

Kella said...

Assalamualaikum,
Maksu!!
lama tul tak bertegu sapa kita kan!!

thanks maksu datang singgah2 kasi komen!

xoxo ! ;)

Irfa said...

kompeni akan paksa semua staf umur 40 buat full medical check up.so lg 6 tahun baru saya layak :)