Sunday, January 29, 2012

Cuti CNY yang lalu

Ingat nak balik kampung, tengok mak mertua yang uzur. Tapi tak laratlah wealls, perbelanjaan kewangan naik mencanak-canak sebab budak-budak masuk sekolah and kakak masuk ke pusat pengajian separa tinggi sambung pembelajaran selepas SPM. Itupun katanya nak laptoplah.. nak seluar warna hitamlah untuk masuk bengkel, kena buat baju kurunglah untuk masuk kelas... adoi... terasa nak tarik rambuttt orang lain. Ahaks.

So, apa nak buat to kill the time? Kita pergi lepak-lepak kat nearby lake lah. Jogging :D

Jom tengok gambar
(leh ajak tengok gambar jer, nak ajak jogging sesama payah plaks,
tak tau nomor tepon, ahaks ahaks)

1. Mula-mula, kita tolak tiang.

2. Lepas tu kita terbang.

3. Lepas tu dak w merajuk....


4. Sedihnya hatikoouuuu
5. Hari kedua, happy sebab bawa basikal.


6. Naik spider web

7. Aku lompat-lompat

Adios!!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Tuesday, January 24, 2012

Gambar di Dusun eco resort

Pertama sekali, terima kasih kepada Sinichi Yaya atas kesudian jadi follower blog cerita kosong ini, sebuah blog yang kureng mendapat perhatian daripada pemiliknya [mak su] akhir-akhir ini. Maaf, maaf, maaf.

Jom tengok gambar-gambar semasa kursus motivasi kampeni hari tu.

Mula-mula kami sampai, kami tengok kolam sedang direnovate, alhamdulillah. tiada water game.


Lepas tu, check-in ke bilik masing-masing.

Hari pertama banyak games dalam kelas sahaja. Hari kedua, tengoklah tu, chef-de-mission kata setiap orang kena lalu kat atas tu... gayat tuh!! gila nih!!



Mak aaiii, lutut dah ketaq siuutt.


Oooiii...! Jauhnya!! Ingatkan dua langkah dah sampai!!?


Kena lalu ke?
Kena lalu ke?
Kenalah!
Baiklah...
(aku melangkah panjang-panjang, tangan capai tali jauh-jauh...that's why jalan ala-ala membongkok. Tumpang lalu, cucu cicit nak tumpang lalu)

Ingatkan seksaan dah habis. Lepas tu kena pakai tali spender pulak!!!!! Kena gayut kat tali pulak!!!


Dah selesai... chef de mission kata masuk hutan.

Ish, aku serender. Tak berani beb!


Dah habis program!!! Yea! Yea! Yea!


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Saturday, January 14, 2012

Pernah mengimpikannya

Salam mesra uols!!! iols kat sini ok ok jer... berat badan bertambah, as expected. usia makin meningkat, of course. dan terima kasih kat ajak atas kesudian folo blog cerita kosong ni. insyallah, apabila Tuhan mengizinkan pada masa yang seswai, akan saya follow anda-anda kembali. insyallah...

as you already knew, saya ni memang tak sempat nak blog surfing macam di tahun 2006, 2007, 2008, 2009, err dan di tahun 2010 dahulukala.

Currently saya memang rasa tak cukup tangan nak buat kerija. kerija kerija kerija... tak tau bila nak abis. for sure.

Anyway, dulu saya pernah berangan nak ke satu tempat ni -> dusun eco resort, untuk bersantai bersama anak dan suami. ujung-ujung, saya akan ke dusun eco today! dengan majikan untuk program retreat.

tapi saya informed kat anak-anak, mak kena attend hari perkemahan pengakap tuwa big size over weight [that is me, orang lain semua elok belaka]...

aduh... malas doohhh! tapi terpaksa ikutkan. kalau pergi berjimba-jimba ai loikee, tapi untuk program pengakap tuwa old oready over sized pulak tu.... waahhh, seksaan tuh!!!



Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Wednesday, January 11, 2012

Privileges from Allah

Hello there... howdy.

You know what... being old is really a privilege from Allah. you are able to live your life to the fullest and see the changes that happening in malaysia, in the world, in you - and transfrom from a baby to teenager, adult bla bla bla.

Of course my experience is not a miraculous one compared to you, but this is what i do and deserve.

It's really 'something', you know :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Monday, January 9, 2012

Sakit kepalakkk

Ouhh... Dude... i was totally tertipu watching "the tourist". johnny depp dan angelina jolie sangat-sangat menipu... hish...! geram nih. sakit kepalak dibuatnya.
* but i like watching it, angelina jolie tidak berkungfu in that movie, dan johnny depp tidak berlakun weird, yet - i am satisfied and not satisfied at the same time.

Just now myself and husband sent our eldest daughter to asrama, at last, after few months persuading and bla bla bla, she is now a student again kat satu kolej under government's supervision. Alhamdulillah.
*unfortunately, kami parents yang teruk kepenatan, tolong mengangkat barang2 dia dari kereta ke asrama dan tunggu dia habis pendaftaran. Balik rumah sakit kepalak datang lagi....

After the pendaftaran, we left kakak at home, and headed to epf to withdraw money for the housing loan partially settlement or to settle whatever that can be settled. looking at the statement, after a few withdrawals for housing loan purposes and unit trusts investment, my epf money cuma ada 100 jer in accounts a and b.
* sedihnya.... terasa sikit. so how am i going to retire happily ever after? sakit kepalak dohhh

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Wednesday, January 4, 2012

Tempat pertama

Hari ni aku hantar dak w ke sekolah, tadika, umur 6 tahun.... Jangan keliru ya... baca slow-slow, blog is easy to read, jangan speed reading jer.... kuang kuang kuang.

W adalah murid pertama sampai ke sekolah hari ni, cikgu baru 2, 3 orang datang. Cikgu kelas dia untuk tahun ni dah sampai, cikgu asmah. Cikgu asmah suruh pergi makan dulu, cepat sangat, apa pun lom siap lagi. Apa nak buat cikgu, semangat tahun baru katanya.

By the time kita habis makan kat kedai mamak sinun, mak bapak dah ramai datang. So eventually, w tidak lah mendaftar sebagai pelajar pertama. sudah taken by other kid. Apa nak buat.

Today, i paid only the initial minimal fee, berhutang lagi satu rat lebey, cikgu asmah kata leh instalment. Kalau boleh settlekan secepat mungkin.

Ya lah cikgu, terima kasih sebab memahami :D


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Monday, January 2, 2012

Bila nak kering?

Hari ni dak w, si kecik yang berumur 6 tahun tu kena basuh kasut sekolah dan kapur kasut. recycle kasut lama.

TAPI.... tiap-tiap 5 minit dia gi check samada dah kering ke lom. dah tu, kali ketiga dia checked, dia ambik kasut tu dan kapurkan tapak kasut!!!

"W! pergi jemur balik kasut tu! pukul 5 petang baru boleh ambik!"

naik darah dibuatnya.

So dia pun pergi jemur kasut lagi. bila dah jemur macam tu jugak. kejap-kejap intai, kejap-kejap intai.

eeiiiiii