Friday, March 23, 2012

Saya, pelajar universiti yang lekit

Semalam i went to Universiti malaya to attend a kursus on penyuntingan karya kreatif. Ceritanya menarik, kepada saya ler... so, teringat nak kongsi kat blog, yang sunyi sepi ni, hehehe.....

Hari rabu senja tu baru nak google map cari lokasi UM [ai tak tahu lokasi UM uols, maklumlah, ai belajar kat uitm].

SO Semalam tanya kat pakcik yang jual minyak petrol cara nak ke UM, ngan hubby saya pun tak tahu lokasinyer... hahaha.

Pakcik: "Anak masuk universiti ker?:

Saya anggukkan kepala sambil kuarkan duit nak bayar petrol.

pakcik: alhamdulillah, masuk universiti. berapa tahun belajar?

Saya senyum lagi sambil angguk-angguk..... Tiba-tiba... : "Eh, pak cik, bukan masuk universiti, pergi kursus kat sana sehari jer... he he he."

{bangga tau, pakcik tu kata iols pelajar universiti. lalala}

pakcik pandang aku dengan heran.

So, finally hubby hantar aku di hadapan kawasan tempat kursus tu... Dan... jeng jeng jeng...

berapa lama aku ambik masa dari tepi jalan nak ke tempat kursus???

Cuba teka...

Satu jam!! satu jam uols!! Badan aku melekit ngan peluh jate tino yang bercucuran. Aku sesat di fakulti berkenaan. Uwaaa, letih sampai tak larat nak bercakap, muka pucat lesi kering kontang.

Anyhow, i am happy kerana dapat menambah ilmu dan bertemu kak Sri Diah yang aku hormati dan lain2 penceramah yang ku hormati jua :)

Terima kasih utk perkongsian ilmu.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

4 comments:

miloais milo said...

memang jauh maksu dari main gate tu...
kenapa lah tak hantar sampai dalam...

tho iols tak study kat UM jugak
tapi iols penah gi sana
tu yg tau jauh tu....

Tihara said...

hubby akak anta kat luar je ke kak...sejam akak eksesais tapi best dapat jumpa kak sri diah yang femes tu..best la kak :)

Mak Su said...

miloais, tihara - hubby mmg hantar sampai kat tempat yg sepatutnya, tapi rupa-rupanya fakulti tu itself adalah besauu... dalam fakulti tu ler kitorang sesat

~wAniE~ said...

waahhh uols..x blh pggl maksu tp kaksu la pas ni...hahhahah