Wednesday, January 4, 2012

Tempat pertama

Hari ni aku hantar dak w ke sekolah, tadika, umur 6 tahun.... Jangan keliru ya... baca slow-slow, blog is easy to read, jangan speed reading jer.... kuang kuang kuang.

W adalah murid pertama sampai ke sekolah hari ni, cikgu baru 2, 3 orang datang. Cikgu kelas dia untuk tahun ni dah sampai, cikgu asmah. Cikgu asmah suruh pergi makan dulu, cepat sangat, apa pun lom siap lagi. Apa nak buat cikgu, semangat tahun baru katanya.

By the time kita habis makan kat kedai mamak sinun, mak bapak dah ramai datang. So eventually, w tidak lah mendaftar sebagai pelajar pertama. sudah taken by other kid. Apa nak buat.

Today, i paid only the initial minimal fee, berhutang lagi satu rat lebey, cikgu asmah kata leh instalment. Kalau boleh settlekan secepat mungkin.

Ya lah cikgu, terima kasih sebab memahami :D


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

14 comments:

CguJinggo said...

mak su kabare
2012 - nak kembali ke blog...

kakngah said...

selamat bersekolah W.

adeeb komplen mak dia tak hantar g sklh pagi tadi :p

miloais milo said...

pra-sekolah ke maksu???

shasha said...

Dah dpt ramai kawan? Mesti best sekolah..

ieda said...

salam maksu...
suka tengok budak2 kecik g sekolah..pakai uniform..bawa beg besar dari tuan badan...cute.

Daddy Ziyyad said...

W tak menangis ke? :)

aliaaroslan said...

w anak maksu yang bongsu kan? dia dah kesekolah, habis lah takde orang kat rumah dah. huhu..

Tihara said...

selamat bersekolah adik w...

semuga dimurahkan rezki nya :)

jedi said...

da kesekolah dak W ye....

hari pertama semestinya semangat...tp aku kerja hari pertama tahun 2012 tak semngat pun...heheheheh

Kella said...

ramai ibu bapa yang sedang sibuk.... nguruskan anak anak.. =)

cikceriacorner said...

salam maksu..selamat tahun baru..kejap aje baby w da sekolah

Bunga Rampai said...

Selamat bersekolah tadika W... wow, dah besar ek! Selamat tahun baru dan salam buat ibu kepada W :)

izman said...

murid pertama sampai? semangat betul tu. anak atau emak dia yang beria2 dtg anak ni. apapun selamat bersekolah utk baby w

akira|suri said...

sekolah lama lagi ke?