Monday, January 2, 2012

Bila nak kering?

Hari ni dak w, si kecik yang berumur 6 tahun tu kena basuh kasut sekolah dan kapur kasut. recycle kasut lama.

TAPI.... tiap-tiap 5 minit dia gi check samada dah kering ke lom. dah tu, kali ketiga dia checked, dia ambik kasut tu dan kapurkan tapak kasut!!!

"W! pergi jemur balik kasut tu! pukul 5 petang baru boleh ambik!"

naik darah dibuatnya.

So dia pun pergi jemur kasut lagi. bila dah jemur macam tu jugak. kejap-kejap intai, kejap-kejap intai.

eeiiiiii

16 comments:

Cik Sibuk said...

heheee..teringat zaman kita sekolah dulu..

malam ahad kang jemur kasut belakang fridge :)

Aleeya (Yaya) said...

hehe cobaan petama kali dia nebes tu maksu tu yg tiap 5 min kena semak hasil tangan sendiri hehheheh

Tihara said...

sungguh gigih dak w yek :)

cheqna said...

hahahaha
senyum sorang cheqna =)

Citarasa Rinduan said...

mak su..

ayu dulukan asal jumaat pasti dah pulun basuh kasut..
sebab tak suka kasut tak bersih hari isnin. mana tau hujan.. hehehe

selamat tahun baru mak su, rinduuuuu

kakngah said...

lama tak dengar kabar dak W.

selamat bersekolah W!

Daddy Ziyyad said...

jemur belakang fridge atau depan compressor ekon, 2 jam dah kering! hehehee....

selamat tahun baru Maksu..

zino said...

excited nak sekolah tu.. hehe

shasha said...

Gigih!! Excited nak gi sekolah..ingat dulu kecik2 bila kasut tak kering letak belakang fridge lepas tu ada line kuning2...hehehhe

shasha said...

Gigih!! Excited nak gi sekolah..ingat dulu kecik2 bila kasut tak kering letak belakang fridge lepas tu ada line kuning2...hehehhe

Tie said...

Wah... naik tahun satu ke Maksu? Cepatnya masa berlalu....

Sch@ said...

ber kobar tol !

xsaba nak tau telatah dia bersekolah arini !!

hahaha

Acik Erna said...

mak su..he he..anak bongsu yang tak saba2 nak kesekolah tu

joyahsport said...

sangat gigigih..aha..

Shukri Mohd Ali said...

tak suka basuh kasut. hehehe.

my tree said...

klako betul lah.. hahhaa