Tuesday, June 28, 2011

Tulisan Ringkas

Assalamualaikum, maksu ni bekas tukang bancuh teh. Iya... tak caya sudah. Salah-satu matapelajaran kat sekolah yang agak tinggi tu ialah trengkas, i.e tulisan rengkas (ejaan lama)

Di alaf baru pun ada juga tulisan ringkas, jangan ingat tak ada, biarpun orang dah tak bertrengkas more often lagi dah... orang dah ada tape recorder. Contoh-contoh tringkas alaf baru yang biasa diguna pakai (alah, biasalah... kita ni kan berdewakan barat. Oops!!!) (marah ker? ahaks)

TGIF, OMG, WTF dll

dll tu dan lain-lain, bukan something yang weird ya....

'pm' private message
'ym' yahoo messenger
'mm' mmmm mmmmm
'hm' hhhmmmm mmmmm
'gm' ggrrrr mmmmm

err, those are penings ;p

p/s: terima kasih kepada Khairul, cinnonet dan wannebutik atas kesudian following blog ini :D

Friday, June 17, 2011

Seeking your approval to take leave

Assalamualaikum semua, salam hari jumaat yang mulia buat semua kengkawan yang dihormati

Nampaknya maksu ni nak mintak cutilah. Dari blogging, for a short while or not short while, tak tahu lagi. Bergantung kepada jiwa, samada ada idea atau nak berblog.

Sekadar nak share berita terkini, majalah yang maksu siapkan 100% sudah siap dicetak, iaitu majalah untuk bulan julai. Novel 1st maksu sudah masuk ke bahagian ilustrasi dan cover buku, dan kedua-dua bahan dah siap. Tapi orang layout pulak bizi, kena tunggu kesibukan dia reda sikit. Kendian leh lah buat susun atur dan proceed lagi utk cetakan pula, harapnya. amiinnn..... Nanti dapatkan ek. Eh! tapi itu novel kanak-kanak. hahaha, tak tahulah kalau uols sudi nak baca or not? ;p

manuskrip novel ke2 sudah diluluskan oleh 'mem besar', dia suruh adjust skit jalan cerita di pangkal manuskrip dan kendian leh lah pass kat editor buku untuk diedit.

Lelain, dengar cerita majikan nak bawak gi holiday!! over the river!!

Yeaaa!!!!! slowly maksu akan visit uols :)
Maaflah lately rasa quite tertekan juga dgn kerja.

Thanks to sab sohli dan mama sharidz atas kesudian following blog ini :)

p/s: sebab maksu dah disahkan dalam jawatan!!! itu sebab tertekan kot! sebab dah mula feel tanggungjawab tu, hi hi hi

Friday, June 10, 2011

Taktik semulajadi

terima kasih kepada geng baru yang sudi mengfollow blog ini, Genalova dan The Pretender :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dalam bidang pekerjaan kena ada bakat mengampu, membodek, propah, king of showing off, pijak, berpurak-purak, manis mulut, kipas

otherwise, will remain anonymous ler jawabnyer....

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

Saturday, June 4, 2011

Barang yang lepas jangan dikenang

encik tali leher di tempat cari makan lama merungut, katanya susah sejak aku berhenti, dia kehilangan assistant!!

apa nak buat. masa aku kerja kat sana, kita saling tidak menghargai antara satu sama lain.

engko kehilangan pembantu perubatan, aku kehilangan gaji berjumlah RM15,657.76 sebulan (angka itu adalah rekaan semata-mata)

~~~~~~~~~~~~~

Terimakasih buat puan viruspadu, wan hidayat, siriben merah dan ani kerana sudi following blog ini. Saya memang sedari blog ni dah no longer interesting, hhmmmm (sedih, tik tik tik - airmata menitik). Terima kasih!!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.