Tuesday, November 29, 2011

Kenangan 2011: KL - Hatyai - Songkla

Assalamualaikum... nak kongsilah sikit gambar-gambar berjalan ke Hatyai dulu, bulan 7. Family day anjuran majikan. tErima kasIh majiKan. tahun dePan ke mana ya? hehehe

Gambar-gambar yang ditepek di sini adalah not in random order , sebab dah tak berapa mahir dengan blogger.... huhuhu, walaupun sudah berblog sejak tahun2006. skil blogging dah luntur kot. huhuhu. sedihnya... Jom TengOK GAMBAR!

ni kat floating market, area songkla

ni kat kedai muslim jual nasi dan roti canai yang sangat sedap! lebihkurang 2 - 3 km dari kawasan imigresen, tempat persinggahan kami yang pertama

ha... ni kat luar kawasan floating market tadi. kraftangan, 100 baht jer.

ni kat pantai apa ntah, tak ingat dah tau... ada statue cat and mouse dan golden mermaid.

paksu layan dak w main pok amai-amai

jom naik bas!

aiskrim kelapa!


tu dia.... signboard! hehehe

ni pukul 6am kalu tak silap, kat imigresen, nak masuk ke Thailand.
nanti aku cari lagi gambar kenang-kenangan 2011 ya :)

17 comments:

Aleeya (Yaya) said...

maksu..rindu lama tak melawat hehehe, wah sonok ke songkla..sy pnh pegi tp lama da thn 2002 dulu..de begambo dgn duyung tepi laut tu tak..hehehe

Mak Su said...

aleeya, hehehe... anak2 jer bergambar ngan duyung tu. maksu tak..segan ler pulak... maklumlah, tak pakai baju bareback. hehehe

Tihara said...

dh lama dah maksu berblog..5 yr :)

best nye g thailand..nice pic n memories :)

Acik Erna said...

Mak su..elok betul paginya mak su ambik gambar..

jedi said...

wah sronoknya....lama x ke thailand...

shasha said...

Waaahhh!! Tak sampai lagi...teringinnya nak pegi sana..

kirana said...

Salam berkunjung...tumpang lalu, maksu! Heheheheh...windu larrr..

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, I sure love these pics of Songkla. Brought back memories to me.
Love your pics. You are a good photographer.
And Holy Smoke! I have not heard or read that hand game, 'pok amai - amai' I think 26 years.

Other hand game if my memory serves me right, was 'inchi inchi semut'....correct? Saya pun da lupa.

I love your lively humour. Yours one of the few I enjoy reading, even though my bahasa is out of tune.....they way you put your thoughts into print, with humour.
And that signboard pic with your callsign really cute!
Mak Su, love women like you.

So, ada makan Thai Tom Yam? Ayam goreng wrapped in pisang daun?
I miss eating ice cream kelepa.....sedap la tu.
Interesting posting, Mak Su.
Have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Mak Su said...

tihara, lama dah, hehehe

acik erna, tak dapek nak tido dalam bas, hehehe

jedi, saya sronot gi jalan, hehehe

shasha, ni pun nasib baik majikan bawak, hahaha

kirana, ya ler, semua org bizi lately kot, hehehe

uncle lee mmg best :)

~ yus ~ said...

menariklah maksu floating market tu...

cikceriacorner said...

salam maksu..

bestnye..kite belum sampai sana lagi..

selamat bercuti maksu..:)

Marina Monroe said...

Salam Maksu,

Dah lama tak pergi lebih kurang 10 tahun dah,sebab kan dulu2 kecoh dan huru hara. Saya kalau pergi dulu2 naik bas dr KL malam sampai kul 7pagi kat Haadyai. Hotel murah dan Seronok menyopping..hehehehehe Baju T shirt beli kat sana masih elok sampai sekarang..

makdara TERdiva said...

bestnye pi songkhla.. :D

zino said...

menarik tu tak pernah sampai ke sana lagi...

Jemarioren said...

salam tuan rumah. datang mai.

sahromnasrudin said...

murah rezeki maksu sampai ke sana..jauh pemandangan luas pandangan kan

ieda said...

salam maksu...
floating market tu best kan...makanan pelik2...semua 20 baht ja...tapi duduk lelama kat situ kering gak poket...hehe
(husband saya dah ketagih air laici dalam buluh)