Tuesday, October 11, 2011

Berapa saat?

Anak saya w minta henfon baru-baru ni. katanya, senang nak cal kawan dia, nak tanya dah pukul lima ke belom? sebab kalau dah pukul lima, emak (sayalah tu) bagi main kat luar. Saya kata pinjamlah telefon saya, dia kata tak mo sebab telefon emak selalu tak de kedit... amboi... kemain lagi dia mengata saya kan...

Jam waktu itu baru pukul 2 pm. Dan sementara nak tunggu pukul 5 pm, banyak perkara jugak yang dia bangkitkan.... bayangkanlah, berapa saat saya nak kena handle perkara-perkara berbangkit dia tu, sampai ke pukul 5 pm....

saya takut kalau selalu ada perkara berbangkit macam ni, tak perlu tunggu 5pm. 2.30pm pun saya dah lepaskan keluar... huhuhu


Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

ct rahani said...

anak2 skrg memang pandai demand kan maksu.. pandai tau si w wat alasan nk kuar main.. sweet je.. hehe..

CguJinggo said...

KABARE MAK SU....
wes ngobe ke..........

gadisBunga said...

macam adik saya! hahaha!!!

ejaMaria said...

ala... nak tau pukul 5 tengok jam je la... pastu dengar azan asar untuk 'hint' menandakan lagi 30-45 minit ke jam 5 petang... hehehe... W ni ada-ada je la...

*emmm... best gak klu W ada hp... jam 6.30ptg Mak Su bole call - 'balik dah nak maghrib'... ;p

OgysiJemariSeni said...

Budak2 sekarang gila dengan gadget.. tak macam kita dulu.

Kakzakie said...

Kalau maksu nak senang beli no. yg guna family plan maksu. Kakak satu family register semua under satu bil tapi boleh no. lain-lain. Daripada beli prepaid kadang tak guna airtime dah expired. So... kalau ada sorang satu hp mudah. Sebulan cuma RM5/- je yg jadi supplement. No pun tak hilang walau dia tak guna sebab duduk asrama tak boleh bawa hp...

Belikan yg murah utk w guna bagus juga kalau ada emergency dia nak call kan...

*SiRibenMerah said...

pandai dia yek.. nk tepon kawan.. amboi2.. fon mak dia takde kredit yek... hehehe.. siannnn mak dia.. meh cayang sket....

Tihara said...

ke cik adik w ni nk sms ng pak we hehe..

:)

HEMY said...

hahahha..hal2 berbangkit tu apa?share le skit mak su

haish bila nk smpi counter 86752 ni..ekekekeke...

Sch@ said...

adoyai ... dr baby smpai le dh besar ni .. adeje la perkara bbangkjit kan ??..dia minta adik x maksu ? ahaha

Abang Long said...

Salam...anak2 Abang Long skunk ni makin kurang pula bertanya..they all just google jer...yg darjah 1 tu pun dah ada facebook sendiri walhal abah dia umur dah 41 baru buka akaun FB tu..huhu

Acik Erna said...

mak su..he he..perkara berbangkit punya pasal..w boleh dapek pelepasan awal..

aNIe said...

Hehehe... maksu... anak2 sekarang pandai memanipulasikan perasaan kita...

zue said...

nampaknya maksu kena selesaikan masalah yg brbangit tu..apa agak2nya ya..:)

joyahsport said...

pndainye si w tu kasi alasan...clever2..