Friday, October 21, 2011

Novel pertama saya is here!

* STICKY POST * post terbaru ada di bawah *


Assalamualaikum... dengan sukarianya, maksu nak beritahu yang novel pertama maksu sudah pun siap cetakannya... bertajuk Syukran Ya Allah, di bawah naungan syarikat Blue-T. Harga cuma RM10.90. Target pembaca berumur 8 - 15 tahun, tapi open kepada sesiapa sahaja yang gemar membaca :)



Pesan Nabi adalah satu projek kompilasi di bawah seliaan maksu, harga RM5.90, iaitu hadis-hadis nabi yang sesuai untuk bacaaan kanak-kanak dari umur 6 - 15 tahun juga. Under the same company.

Of course, kedua-duanya sesuai untuk hadiah buat orang tersayang :)

Pertanyaan, hubungi maksu di ceritakosong@gmail.com ya.... am glad to help you :)

38 comments:

Aku Ibu Muda said...

tahniah maksu :)

kakngah said...

tahniah maksu.
boleh beli on9 tak???
dah lama tak beli bahan bacaan...

ejaMaria said...

tahniah Mak Su... semoga lebih berjaya lepas ni... Amin

wifenavy said...

Tahniah Mak Su.. Akan ku carik di ppesta Buku tahun depan.. dan jumpa Mak Su jugak.. tahun ni segan nak tegur he he

shasha said...

Tahniah!! *clap clap

Ina Hashim said...

wah Maksu...tahniah!! kat mana boleh beli nih?kat MPH ada tak?

Kakzakie said...

Kakak pasti akan membeli kerana anak kakak adalah peminat majalah seliaan maksu dari yg pertama. Dlm bilik poster pink bertudung dah rata di dinding....

pB said...

Tahniah Mak SU


semoga akan byk lagi buku buku yang akan ditulis oleh Mak SU

miloais said...

tahniah maksu...

nak beli buku2 ni...
ada jual kat mph or popular tak????

Tihara said...

tahniah maksu..ada masa sy cri kt kdai buku

Acik Erna said...

Tahniah mak su..

ns said...

Salam Maksu.
Lama tak ke sini.
Dah ada novel sendiri pun.
TAHNIAH buat maksu.
Good Luck.;)

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

tahniah maksu... manje gembira ngan usaha maksu... moga lebih cemerlang menulis nanti... nak beli satu! ~

sharamli said...

Tahniah maksu :)

zue said...

tahniah maksu..

Sch@ said...

tahniah maksu!

Sch@ pun berangan gak nak ada novel sendiri ni ...

tapi oleh kerana penguasaan bahasa yang kureng .. tu yang terbantut tu ...

Sch@ said...
This comment has been removed by the author.
Mak Su said...

terima kasih untuk semua yang dropped by kat sini, novel ni masih belum dihantar ke kedai-kedai rasanya sebab baru aje siap dicetak. later insyallah akan ada di mph, kedai2 buku area jalan TAR, econsave lembah kelang.

bagi yang minat menulis, gaya bahasa tak jadi masalah kerana ada editor yang akan mencantikkan gaya bahasa. itulah tugas editor ;)

Shukri Mohd Ali said...

wah! tahniah maksu!

Ibuhani said...

Congrat Mak Su....smoga success!

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

TAHNIAH mak su! semOga ape yg mak su impikan menjadi kenyataan.

amin..

mak su syg...kina ucpkan berbanyak terima kasih kerana sudi dtg blog kina dan memberi kata semangat pada kina. doa mak su amat kina hargai.

sygggg kat mak su!!

en_me said...

tahniahnyer maksuu tewww.. ammvoiii

tp ada org kata buat buku nih x berbaloi dgn masa, wang ringgit gituu.. wallahualamm

MOKCIK AZWA said...

Tahniah Mak su!!

Keep up the good work!

HappyIrfa said...

tahniah maksu'
kena beli ni sbb anak dara mmg kumpul novel keluaran ni..dah byk koleksi dia

Faaein Talip Roy said...

wah.. memang seronok.. tahniah maksu.. teruskan berkarya.. teringin jugak nak hasilkan buku sendiri.. ^^,

pak long said...

salam buat mak su..
tahniah...
tak nak adiah satu ker cikgu ni...

bloghok said...

wachaaaaaaaaaaaa

joyahsport said...

tahniah2..wa,,,comella itu katun..

ct rahani said...

tahniah maksu.. semoga terus sukses..

Daddy Ziyyad said...

Tahniah Maksu...dah jadi penulis...moga terus sukses...Ada jual online tak? Or kat MPH?

HappyIrfa said...

salam MAKSU..
boleh tak nak special rekues..nak beli buku tu siap signature maksu buat anak dara saya..nanti saya emel yer

Mak Su said...

happyirfa... hihihi , kena berlatih sign nih! ;)

tq happyirfa :)

gee ryder said...

maksu punye sendiri yer?

wow! bagusla...bole beli untuk aqeel nanti :)

aNIe said...

Wahh!! Tahniah maksu...lama tak ke mari sekali masuk maksu dah jadi penulis...semoga akan lebih aktif menghasilkan buku2 yang bermutu..untuk tatapan semua

Cikgu Tie said...

Tahniah maksu...
Mesti sesuai untuk bahan bacaan murid kelas cikgu tie kannn!

Zareda Norman said...

tahniah mak su...

jedi said...

tahniah maksu...

~ yus ~ said...

Tahniah maksu!