Friday, June 17, 2011

Seeking your approval to take leave

Assalamualaikum semua, salam hari jumaat yang mulia buat semua kengkawan yang dihormati

Nampaknya maksu ni nak mintak cutilah. Dari blogging, for a short while or not short while, tak tahu lagi. Bergantung kepada jiwa, samada ada idea atau nak berblog.

Sekadar nak share berita terkini, majalah yang maksu siapkan 100% sudah siap dicetak, iaitu majalah untuk bulan julai. Novel 1st maksu sudah masuk ke bahagian ilustrasi dan cover buku, dan kedua-dua bahan dah siap. Tapi orang layout pulak bizi, kena tunggu kesibukan dia reda sikit. Kendian leh lah buat susun atur dan proceed lagi utk cetakan pula, harapnya. amiinnn..... Nanti dapatkan ek. Eh! tapi itu novel kanak-kanak. hahaha, tak tahulah kalau uols sudi nak baca or not? ;p

manuskrip novel ke2 sudah diluluskan oleh 'mem besar', dia suruh adjust skit jalan cerita di pangkal manuskrip dan kendian leh lah pass kat editor buku untuk diedit.

Lelain, dengar cerita majikan nak bawak gi holiday!! over the river!!

Yeaaa!!!!! slowly maksu akan visit uols :)
Maaflah lately rasa quite tertekan juga dgn kerja.

Thanks to sab sohli dan mama sharidz atas kesudian following blog ini :)

p/s: sebab maksu dah disahkan dalam jawatan!!! itu sebab tertekan kot! sebab dah mula feel tanggungjawab tu, hi hi hi

20 comments:

gadisBunga said...

wah maksu...dah jadi org ppenting mmg besar tanggungjawabnye...tahniah!

tapi takpe, don wori...you can do it! :D

*nanti bila novel dah kuar update la..boleh kite browse2 kat kedai. ;D

shasha said...

Tahniah tahniah...rindu la maksu...susah gak jd org penting ni ek...

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

waaaaa.... tahniah mak su!! ;)))

Shada said...

Tahniah mak su.
nanti maksu bagitau ya bila akan dikeluarkan.

ejaMaria said...

tahniah dah disahkan... gaji baru eh?... ;p

Acik Erna said...

Tahniah mak su..dah disahkan dalam jawatan..

Tihara said...

tahniah maksu dah comfirmed..Alhamdulillah :)

izman said...

tahniah maksu dah disahkan jawatan. dan tahniah atas kepercayaan sykt atas kebolehan maksu.

en_me said...

xper maksu, blog bukanlah hakmilik kekals.. ihiks

Kakzakie said...

First of all congratulation dari kakak dah disahkan. Lega....

Secondly also congratulation novel dah siap. Anak kakak pasti akan beli. Mak su jgn lupa advertise. Rumah kakak lebih banyak novel kanak-kanak sebab anak kakak yg ada di rumah ini 12 dan 8 tahun, masih membaca novel versi ini.

Cik Pah said...

tahniah maksu..

dh jadi novelis fofular.. blog jgn dilupa yer

wa khairul onggon said...

Wahhh... tahniah Mak Su... :)

zino said...

nak pegi holiday?..ikut boleh hehe..

joyahsport said...

tahniah jugak..hee...lame xjenguk umah maksu..

Oasis said...

Tahniah mak su. Bila lak mak su nk buat cerita mcm org2 kita ni. Mesti best.

Ina Hashim said...

wah2 maksu...dah siap novel ye?bolehla take a break kejap :)

makdara TERdiva said...

wah! tahniah maksu.. :)

Mr PenyuBiru said...

tahniah maksu. moga rezeki makj bertambah. :D

suara said...

Salam maksu.
Lama tak melawat, dah melawat, maksu cuti pulak. Bila nak kembali ni? Belum abih cuti ke?

CuTeMiUt78 said...

oh... tahniah maksu... eemmm apa tajuk citer tu... kot la blh cari kat jb ni