Saturday, June 4, 2011

Barang yang lepas jangan dikenang

encik tali leher di tempat cari makan lama merungut, katanya susah sejak aku berhenti, dia kehilangan assistant!!

apa nak buat. masa aku kerja kat sana, kita saling tidak menghargai antara satu sama lain.

engko kehilangan pembantu perubatan, aku kehilangan gaji berjumlah RM15,657.76 sebulan (angka itu adalah rekaan semata-mata)

~~~~~~~~~~~~~

Terimakasih buat puan viruspadu, wan hidayat, siriben merah dan ani kerana sudi following blog ini. Saya memang sedari blog ni dah no longer interesting, hhmmmm (sedih, tik tik tik - airmata menitik). Terima kasih!!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

Sha said...

salam maksu....

itulah lumrah hidup.
dihargai apabila sudah tiada, tak punya apa-apa bila didepan mata.

usah dikenang maksu, nnti sakit hati.

aNIe said...

Salam Maksu... ingatkan maksu tulis pasal kumpulan Sepah...hahahaha...

Bagi aku satu barang...'Barang yang lepas jgn dikenang'

Hahahah... kat kepala ni asyik teringat kata2 Maharaja Lawak je... ni gara2 si Farhan anak akak tu.. giler kan kumpulan tu...

shasha said...

Bila dah tak ada baru nak hargai kita....bagitau dgn en tali leher..brg yg lepas jgn di kenang...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

normal lah manusia
dah hilang br terasa

Marina Monroe said...

Hilang gaji tak per, imbuhan lain ada..no pressure, no deadline..no stress he he he

Zareda Norman said...

asal kapas menjadi benag..

gitulah lumrah dunia

hani@debumelukut said...

itu lah kehidupan...bila kehilangan baru terasa...

miloais said...

maksu - sokmo manusia gitu lah kan...
masa ada tak di hargai
bila dah ilang dari depan mata - baru tau nak hargai.... nak dirindui...

we never learn...

izman said...

dah pergi baru nak rasa kehilangan?

jawapan : PADAN MUKA.

Ina Hashim said...

maksu,

baru nak melopong mulut tengok gaji sebulan maksu tu...huhuhu

^ Uncle Syaf ^ said...

standard r tu maksu...bile ade wat dun know,..dah ade baru rase sakit


hidup mak su, sambil memecahakn pasu bunga rumah jiran

CikguZue said...

salam maksu,
sudah lama tak menjenguk ke sini. moga byk2 bersabar ye maksu.dan moga hari2 mendatang itu lebih baik drpd yg lepas. jadikan semua itu satu ingatan juga buat kita, iaitu apa yg kita ada sekarang ni haruslah dihargai.

en_me said...

sodeyy kanns.. uhuhu

cikceriacorner said...

salam maksu..xpela ape berlaku ada hikmahnye kan..heheh

M@M@ SH@RIDZ said...

sabar mak su, ada hikmah disebaliknya.