Sunday, July 24, 2011

Baca dan dapat RM10

Aa aa aa...... ini bukan scam atau junk mail, cumanya maksu sekadar nak berkongsi keseronokan menjadi editor magazine dengan followers Cerita Kosong, i.e Geng Tidak Kosong.

Bukan tak nak extend kepada yang tidak follow, tetapi.... takut-takut kot tak tahu story-mory, kan payah nak participate tu...

Kaedahnya begini. Anda kenalah beli ataupun pinjam atau skodeng atau baca kat library atau apa-apa je lah, tapi jangan guna bomoh ya, guna khidmat pawang pun tak boleh, apatah lagi kalau guna khidmat keris sakti boleh terbang, lagiiilah tak boleh. Mencuri adalah salah di sisi undang-undang. Ehheemmmm, majalah berkenaan mestilah untuk keluaran bulan Julai 2011, nombor siri 64. Cari kat kedai, apa majalah yang ada tulisan 64 di muka depannya. Ada muka budak perempuan pakai tudung kaler pink, bert-shirt hijau, sangat comel dan cute dan ayu itu gambar.

Klu:
Ada satu entri di dalam blog ini berkisarkan kehidupan seharian maksu, scene di rumah Maksu pun tak ingat bila tarikh entri tu, mungkin awal 2011, mungkin hujung 2010 pada bulan Mac 2011.

Soalan (isi tempat kosong):
1) maksu berasa bengang dan geram terhadap [..............] kerana [..............]. Ketika itu maksu sedang [.....................] kat [...........]

2) Cerita berkenaan telah maksu jadikan cerpen di dalam Bahasa [...................] dan maksu menajukkannya (memberinya tajuk) [.......................]

Cara Menjawab:
1. buat entri di blog anda dan letakkan link di komentar entri ini sahaja.
2. retype soalan (1) dan (2) dengan ruangan kosong diberikan font berwarna
3. oh ya! mestilah follower
4. Hadiah disediakan untuk 2 orang pemenang sahaja berdasarkan cepat, betul, the most exact kalau boleh.

Tarikh tutup: 1 ogos 2011.

Hadiah, duit Rm10 each akan dibanking-inkan ke akaun bank anda iaitu mebenk, cimbenk or ar ash bee bank sahaja (sebab benk-benk yang lain tu jauh sangat dari rumah maksu) pada penghujung ogos. sebab maksu pokai currently. almaklumlah, gaji wa bukan lagi RM15.786.43.

(jumlah itu hanya anganan semata-mata)

Serius ni, penghujung ogos akan dibank-inkan jumlah yang dijanjikan.

Harap maksu tak menyusahkan uols!

p/s: Terima kasih Insan Marhaen, sudi follow blog maksu ni.

35 comments:

Mama Zara said...

kalau sempat gi cari mag tu, boleh la join kan :)

makdara TERdiva said...

nak cari..nak join..nak hadiah.. :)

ejaMaria said...

kreatif nye contest... promo majalah lagi... caya lah MakSu... ;p

Mak Su said...

mama zara, mdt - thanks

ejamaria - a'ah ek. kebetulan jer sbb memang dah pasang niat nak berkongsi keseronokan ni. berjaya lari dari tempurng opis lama yang menyeksakan. dan excited dengan perubahan baru :D

kella said...

ok! mari kita joingggg... jap jap. nak godek godek ni...

Kakzakie said...

Kakak nak cari dulu sayang tu Mak Su. Anak kakak dah hint nak beli. Sempat ke tak ye...

*SiRibenMerah said...

Alaaaa.. tak rajin neh nk godek2.. hehehe.. ai nk baca je la nnt jawapan nye.. hikhikhik...

izman said...

2 org je ke maksu? kena cari kat keai buku la ye....

DeeN said...

MaK Suuuu....
Wah, siap ada kuiz muiz lg. nk kena cari magazine misteri itu hehehe

CuTeMiUt78 said...

oohh... ni nak kena take note ni.. nak g cari majalah tu... insyallah klu dpt kita join k

Mak Su said...

tq buat yg sudi join.. saja suka-suka jer

izman - dua pemenang aje ler. tak dapat sponsor ler.... hahaaha

insan marhaen said...

IM setakat follow n3 je. Nak follow game tak dapek la. IM tak cukup masa nak pikiaq..

Uncle Lee said...

Hi Mak Su, can Canadians join too? Ha ha.
Have fun and keep well.
Lee.

LiFe KaMi said...

contest yang menarik lagi deboom..:)
jom ramai2 join contest ni..

LIPISLADY said...

Sallam Maksu,

Kalau bukan follower yang join maksu boleh tahu ke...Nak join ni, tapi tak pasti dah jadi follower Maksu ke belum, lupalah Maksu.

Mak Su said...

IM, OKEY :D

Uncle Lee, hahaha

Life Kami, ya, mari ler

Lipislady, alamak, saya pun tak ingat... hehehe

Whitetulip Tales said...

As'kum mak su sayang..maksu dah kene tag yer..sile2 la p blog sy..heh

herumi said...

InsyaAllah akan cuba join.

Mak Su said...

tq whitetulip

herumi, tq kerana sudi :)

miloais said...

iols masih tak faham ni... magazine apa ye????

Pala Maldini said...

Memandangkan aku bukan follower dan tak dan nak follow lagi.. aku post jawapan di sini saja walaupun tidak memenuhi syarat pertandingan..

***

Soalan (isi tempat kosong):
1) maksu berasa bengang dan geram terhadap [.....jiran.........] kerana [....menjatuhkan seketul batang paip..........]. Ketika itu maksu sedang [.....menyidai kain................] kat [.....backyard......]

2) Cerita berkenaan telah maksu jadikan cerpen di dalam Bahasa [.....Melayu..............] dan maksu menajukkannya (memberinya tajuk) [.....Terima Kasih Jiran..................]

***

Gigih aku cari.. sorry ye Mak Su

:-)

zino said...

nak kena cari ni.. hehe

Mak Su said...

pala maldini, hhaha, soalan 1 semua betul. soalan 2 semua tak betul jawapannya. hahaha. tapi cayalah kat pala maldini, tq for your effort.

abg zino, cari ler :D

Daddy Ziyyad said...

Nak kena carik dulu magazine tu...kat MPH ada tak jual?

Mak Su said...

cuba usha2 kat kedai econsave. dengarnya dah bukak booth kat situ

Citarasa Rinduan said...

selamat petang maksu.
ayu baru tau ttg hal nie

maksu editor rupanya..
tabik twoing!!!


mak su.. kalau ayu join tu maksudnya ayu bertemu majalah sayang ya..

Citarasa Rinduan said...

alhamdullilah..
berkat hari jumaat..
akhirnya bertemu jua

http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/07/contest-coretan-maksu.html

harap2 permohonan ayu masih dibuka ya

hani@debumelukut said...

singgah sebab rindu jer, bukan nak jawap soalan tu..bukan juga tak nak jawap, tapi tak mampu nak jawap..tak reti.

Mak Su said...

tq to citarasa rinduan, Ayu atas kesudian join contest yang serba kekurangan ini, :D

tq tq tq so much

hani: jawab dlm hati pun tak per, meh polok-polok hilangkan rindu :)

miloais said...

iols join ye maksu
dan iols dah buat entry kat blog iols

http://miloaiskurangmanis.blogspot.com/2011/07/contest-coretan-maksu.html


rgds.

hajar said...

http://durratul-hikmah.blogspot.com

hajar said...

http://durratul-hikmah.blogspot.com

hajar said...

http://durratul-hikmah.blogspot.com

hajar said...

http://durratul-hikmah.blogspot.com

hajar said...

http://durratul-hikmah.blogspot.com