Thursday, April 14, 2011

Jaga Kedai

Salam sayang buat semua.... :)

sowi, kita agak sibuk lately (normally pun.. hahaha), sebab kita kena ikuti kerahan tenaga yang ditugaskan oleh majikan baru kita, sebab nanti majikan kita nak bukak kedai (bukan kedai makcik karipap) buku di gerai-gerai yang terdapat di pwtc minggu depan.

Kata majikan kita, kita kena bertugas gaks jaga kedai ikut penjadualan. Selain dari tu sebenarnya kita sedang kena mengedit banyak buku-buku baru untuk dicetak buat penambahan produk untuk gerai majikan kita.

Dah tu, kita dah mula mengelolakan majalah 'tuttt' sebagai editor sepenuhnya dan sebagai internal writer, tapi oleh kerana kena ada projek ad-hoc seperti di perenggan dua di atas, kita kenalah ketepikan majalah kita sat. sat jer....

Lain dari tu, esok kita kena buat presentation untuk perkenalkan majalah yang kita kelolakan ni kat staff-staff kampeni majikan kita....eh eh. kalau kampeni ni kampeni bapak kita, sohih kita tak nak terlibat dengan presentation-presentation ni, sebab sora kita jenis gigiiilllllll. Kita tak gemar, tapi kita kena akur, sebab kita nak konpem cecepat.

majikan... cepatlah konpemkan kita ya.... kita janji, kita buat presentation best-best esok ni... la la la.

Kita juga nak amek kesempatan nak ucap terima kasih kat kengkawan yang sudi mai singgah kat blog kita ni, kita rasa malu-malu alang ngan uols ler..... dan thanks kat anna saida dan Tyrah atas kesudian mereka folo blog kita.

awok ni bukan apa, komputar awok dah tak da kat rumah, awok dah terblok dari terjahan internet.... awok sedihlah jugok, tapi awok tahu, destiny awok ni masih jauh lagi gamaknya.....

Bye, solle solle, solle solle....

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

30 comments:

MOKCIK AZWA said...

Good luck maksu...

Mak Su said...

tq mokcik :)

Yunus Badawi said...

Cayalah maksu dah jadi editor. Good luck.

Go caiyok go.

PnConfused said...

wahhh.. swonotnyer jd editor...

bleh anto artikel tak?? kih3

Shais said...

Tahniah MAksu

Tihara said...

good luck maksu..takpe maksu lam henpon pun leh update gak.. :)

miloais said...
This comment has been removed by the author.
miloais said...

ada books fair kan - minggu depan???
kalo umur panjang - tak de aral melintang pukang dijalanan - iols akan kesana

maksu jaga booth yg mana satu????

gadisBunga said...

selamat buat presentation. heheh!!

PuteriKureKure said...

wah maksu! best of luck ye. kita doakan maksu diconfirmkan cecepat. :)

shasha said...

uih...majalah apa tuh?? byk sangat majalah kat kedai skang...kena belek satu2 le kalo nak cari nama mak su...heheheh

atty's said...

keje rajin-rajin ye mak usu

Cik Pah said...

ohh.gitu ke gamaknye.. nnt time maksu kene jaga kat pwtc nnt..kabor kat teman yer.. boleh lah teman gi jumpa disana..

Mr feckry said...

doa-doa la

Kakzakie said...

Mak su suka buat suspen la....

Best gak kalau dapat tahu majallah apa agaknya. Bila tulis nama writer kana guna nama Maksu juga jadi kami follower akan dapat tahu. Cewahh...

Mr PenyuBiru said...

jaga kedai elok-elok yer..

julietchun said...

pwtc? yeayyy, buleh intai2 maksu :P

lupekanje said...

moga cecepat la Mak Su kompem....good luck..

Ila said...

nanti bolehlah jumpa mak su kat sana

Mak Su said...

menjawab soklan kakzakie, sy tak guna nama asli, guna nama tak asli, hahaha ;p

[eh! tapi sedih gaks, nanti orang tak tau... hu hu hu]

Myn Annisa said...

wat presentation betul betul...kalo tak nanti masuk 'war room' hehe...work smart & make a difference!

Butter

wifenavy said...

bila btugas kat pwtc Mak Su.. nak gi jenguk nih!! Bule le kenai2

Mak Su said...

insyallah, nanti bolehler kita kabokan ;D

kak Erna said...

tahniah mak su..boleh juma kat pwtc kan..

Uncle Lee said...

Hi Mak Su, wow! You nak buka kedai? Do business with your curry puffs? Thats good!
There is an India shop here selling Samosas, here they call it that, instead of curry puffs.....
they sell 28,000 a day. Yes! Thats right....
Vegetable ones as well with meat....

Lately opened another shop.
And not only Indians, Chinese buy from them, but Mat Sallehs too. The lineup easy more than 10 people everytime my wife goes to buy some.

Here's wishing you every success in your business.
Best regards. Lee.

aNIe said...

Maksu... semoga berjaya... Good Luck...

MulutPayau said...

Mak su..nnti kita leh jumpa kat pwtc yer.... Ehhhhh...cam mana nak kenal ngan Mak su kat sana nnti yer...????

wahida said...

salam maksu..lama tak singgah sini..maksu sihat?

semoga maksu terus cemerlang dgn kerjaya maksu...amin...

Izariza said...

hahaha .. nasiib maksu tak sbut "kite bakor aje!" hehehe

Oasis said...

Bila nak bgtau nama-nama majalh tu mak su? Blh jgak nanti kitaorg beli kat pasaran bila kuar nanti.