Tuesday, March 15, 2011

Layan Game PSP

Teruk juga beberapa hari yang lepas, tak dapat nak melayari internet, sambungan internet sangat perlahan.... dennmggg danngggg dennggm danngggg

Apa nak buat? sambil tunggu broadband lemah-gemalai berusaha membuat capaian ke laman-laman blog (yang akhirnya gagal juga), aku main game ikan makan ikan. Layan..... makan makan makan, kemudian check internet, makan lagi makan lagi, check internet.... dengggg, aku pulak yang kena makan... sayang sungguh, tinggal 1 nyawa pulak tu, tapi tak usah khuatir, ikan ni ada SAKTI, makan lagi banyak, makan bonus, bertambahlah nyawanya, macam kucing, ada 9 nyawa!! (iya ker?)

Itulah aktiviti aku.

Di tempat kerja pula, aku sedang menyiapkan suatu tugasan yang berjumlah puluhan mukasurat, tinggal lagi beberapa muka surat saja lagi. Bila idea datang, aku teruskan menaip. Bila idea tak mai, aku buat kerja lain yang melibatkan tugasan utama iaitu publication.

Oh ya, aku terasa-rasa yang aura memblog sudah semakin pupus, tapi geng kosong kat sini dah bertambah ek, dah 280 orang, terima kasih Oasis :D

Maaf, belum ada giveaway terbaru. Nantilah, bila hasil kerja pertama aku berada di pasaran, mungkin aku nak juga buat seketul dua GA, tengok bajet :)

HHmmmm, well, ekceli, yang layan game psp tu bukan aku, tapi budak lelaki kat rumah sanun tu, bapak dia dapat komisen, maklumlah, orang marketing memang macam tu... kah kah kah..............

(saja jer, maklumlah, tak ada idea tadi nak cari tajuk yang bersesuaian ngan cerita kali ni, errr... takkan nak letak tajuk, ai suka main anak ikan?) (aauuww) (giloko???)

p/s: semenjak banyak berkecimpung dalam arena penulisan 'salinan keras' (hard copy) ni, kerajinan menulis di 'salinan lembut' (soft copy) semakin pudar.... hhhmmm, entahlah...... :(

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

19 comments:

Kasawari said...

wah mak su ni skrg.. layan PSP pulak.. nanti boleh ler kita bertukar2 games PSP ek.. BEEP BEEP!

Oasis said...

Kahkah..tak sangka maksu layan psp. Sgt advance dan berteknologi. Game ikan tu pun ada kat iphone saya, dh lama tak main.

Sorry mak su sblm ni ingatkan dh follow blog mak su, rupa2nya saya just add URL je. Br td prasan. Maklumlah..buta IT..

Daddy Ziyyad said...

hahah..frenzy game tu saya dah main..sampai jadi orca..:P

kakpah said...

salam maksu.
tenet kat rmah kita ni pun kejap ada kejap takde.

lupekanje said...

eh..acik pun main game tu time boring2..dah banyak level dah..haha.

shasha said...

banyak menulis atas kertas ke sekarang mak su? skang ni saya nak tulis nama sendiri pakai pen gigil2 ok....

Tihara said...

maksu layan game jugak ye

PuteriKureKure said...

maksu, citer la sket pasal keje. best tak maksu?

oh. saya rindu maksu sangat2 tau. maksu dah tak aktif fb ke?

- GC - said...

sy pun penah layan game nih, sampai budak2 kecik kt rumah pun berebut2 nak main jugak

Cik Pah said...

line internet lately mmg macam haremm.. mmg kene banyak beristigfar sambil urut urut dada ..

miloais said...

iols masih tak reti2 nak layan games kat PSP... tho anak2 iols dah khatam bab games PSP nehh!

hiks

cikceriacorner said...

saya xde psp..hehehe

Kakzakie said...

Seronok dapat tahu serba-sedikit kerja tempat baru maksu sekarang. Mesti bertambah expert.

Choko said...

maksu leh la blanje chok mkn sushi nnt!

Ila said...

tunggu GA mak su...hehehe

Hasbi said...

wow PSP..sy pun gila game jugak. Tak sangka kita serupa..hehe

Zareda Norman said...

main games ok.. kasik reles tension boleh dapat idea meletops meletops

PinQib said...

sy main gak maksu. nebes jer kalau ikan beso termakan ikan sy kalau belum smapai level =)

CuTeMiUt78 said...

oh ingatkan maksu yg layan game psp tu.... kita kat umah... ada gak layan ps ni.. saja buat hilang tensen