Thursday, February 3, 2011

Telegambalela

Makan besar di malam tahun baru Cina [tarikh, semalam]

cepat mak, takut ikan bakar tu lari


kita tunggu ayah simpan kereta nasional kita yang belum habis loan ni sekejap
[kah kah kah, siap kabo kereta nasional, lum habis loan? oops! terbroadcast pulak]

mak, inikah ikan bakar?

jawab: ikan itu, pakcik bakar yang punya


ooohh, pakcik bakar ada ikan bakar, pakcik bakar ada ikan bakar, yea


ramainya orang yang datang... kat mana nak duduk?
Jawab: kita duduk jer mana-mana ada kerusi kosong


nak makan! nak makan!


ikan bakar di luar kehangusan tapi di dalam, dagingnya empuk putih berseri-seri

Lastly, terima kasih kepada abang shah kerana sudi belanja kami, ahli keluarga kawan-kawan rapat makan ikan bakar di sebuah corner di Sg Lui. Marvellous. Moga abang shah sihat dan makmur, maju jaya dan dimurahkan rezeki

* abang shah baru dapat duit yi pi ef tersenyum melunaskan bil yang cuma lebihkurang Rm350/360... murahkan makan kat situ?

Katanya, memang ada niat nak belanja kawan-kawan rapat pegi makan ikan bakar, thank you, alhamdulillah... burpppp

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

pak long said...

salam...
nak tergelak dengan jawapan mak su..."itu ikan en. bakar yg punya"
kemain sedap makan ikan bakar...

fa10 said...

alhamdulillah...
bestnye.. lebih2 lg klu dpt mkn pree. heheh

cikceriacorner said...

bestnye mak su..

lapau plak..segar..

bestnye kalo mkn tu org belanje..

saya lagi suke..heheh

shasha said...

waahhh~ teringin nak makan ikan bakar gak...

Ila said...

salam singgah mak su...sedapnyer mkn ikan bakar...nak tanya,sg lui kat mana?n9 ker...

ferra ferro said...

maksu !!! sedap nye ikan bakar !!! =')

Silbiabigail said...

huaaaarrhhh... lapar perut..!

Mak Su said...

pak long, hi hi hi

fa10, a'ah, syok nyer

cik ceria :)

shasha, sekali sekala layan ikn bkr best gaks

Ila, salam ziarah, kat ulu langat area

ferra - mmg sedap

silbiabigail ;P

gadisBunga said...

uii..boleh tahan bilnye tu. berapa org makan tu kaksu?

lagi satu, kat sg lui ye? nama tempat tu pun bunyi dah best. huhuhu~

Mak Su said...

gadis bunga, quite murah gaks tu sbb kitorang pegi 3 keta dan 1 van, semua padat-padat, nasik tambah 2 kali, air tambah 4 kali, lauk pauk amik simple ler kot, ikan sayur telur dadar ulam... :)

MataHati @ MH said...

uiks..ikan bakar. ni yang buat perut kenyang terasa lapar kebali

zino said...

sedap ikan bakar tu... satu meja panjang nampak hehe

Mak Su said...

matahati, abang zino :), moh ler belanja saya, hih hih hih