Thursday, February 3, 2011

Tahun arnab yang makmur

Menurut sri devi manisha aishawarya bukan nama sebenar di tempat cari makan ni, dia adalah seorang gadis India yang lahir di tahun arnab, aku kata, 'good, ramai anak. sebagaimana arnab yang banyak anak' [aku main cakap jer, tanpa kaji selidik terperinci]

dia ketawa dan kata perangai perempuan lahir di tahun arnab adalah lemah-lembut, domestik dan penyayang. malangnya, sebagaimana arnab, umur tak panjang. aku kata, 'it's ok, die young maa' ;)

'aiya, maksu, you are so bad'

aku add-on, 'buat satay pun sedap', lalalala [saja nak menakutkan dia]

anyway, selamat tahun baru Cina, Happy Chinese New Year, Gong Xi Fa Chai buat handai taulan kenalan yang menyambut ketibaan tahun baru ini, kata orang, tahun arnab tahun yang makmur. Moga-moga....... ek
Arnab, ai janji, ai tak sate-satekan you...ai promise
pandanglah kat ai... please

Terima kasih kepada Fazly Rahmat kerana sudi following ceritakosong ini :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

6 comments:

shasha said...

sate arnab?? nyummm~~~

CikSembang said...

ades tak sampai nak makan sate arnab..pernah makan ke maksu

Daddy Ziyyad said...

-bagaimana perangai perempuan yang 'domestik' tu ? hehehe

-sate arnab kat skajang mahal ..~huhu

frwls said...

daging arnab adalah daging terbaik untuk manusia..

kekekkekekeke

cikceriacorner said...

saya penah termakan daging arnab..

da makan bru tau tu daging arnab..heheh

Mak Su said...

shasha, cik sembang, x penah mkn ;)

daddy, lebihkurg mcm bukan outgoing personality ler, suka dok umah daripada berpeleseran di luar mcm langsuir, oops!

frwls, oohhh... jum makan arnab!

cikceria, mksu penah mkn dgg kuda [rendang kuda], after makan baru tukang masak bukak rahsia ;p