Thursday, February 10, 2011

Ikat kain batik tinggi-tinggi

Aku dengan sukacitanya nak berkongsi kegembiraan bahawa aku dah sign surat kerja dengan kampeni baru, jklmnopqrstuve. Terserempak pula dengan bosnya dan org kuatnya, teringat masa ditemu dan diduga, aku pun nak bikin a good impression, aku macam terdengar-dengar orang sebut nama si bos tu di luar bilik temu dan duga, lalu selepas selesai sesi aku pun cakaplah, 'terima kasih encik ehem ehem'.

Apabila aku menandatangani surat kerja, aku dapati bahawa nama bos itu bukan ehem ehem, tapi uhuk ehem... matilah, aku bikin impression katanya!!! Siap tersalah nama bos!

Tapi kali ni, tidak lagi tersalah termasuk ke pintu kedai ;P

Dah balik ke rumah, tengok rumah sambil geleng-geleng kepala, iyalah, orang ramai anak perempuan memang begini, betul tak? Ujung-ujung, si bonda jugalah yang ikat kain batik tinggi-tinggi hingga ke paras lutut untuk mengemas rumah, menyapu, melicinkan, menyusun atur, relocate barang-barang agar lebih tampak selesa dan kemas.

Mendobi, sidai kain, lipat kain, susun. Sudahnya, penat sampai anak lembu [calf / betis] lenguh tak terkata.Hari ni, 10 feb, aku tiada ikatan dengan mana-mana tempat cari makan anymore and not yet, dan aku adalah wife kepada house, eh..... ;p

Pagi-pagi sudah menguruskan w untuk ke tadika,
cepat w

relaxlah mak


mak! marilah beratur sama dengan w, kita baca doa sebelum masuk kelas!!

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

19 comments:

Zie said...

hahah..comel dia pergi sekolah..

kita dah xde adik kecik..owh, kita pakai kain batik x singsing tinggi2..maknanyaaaaa, kat umah jadik tukang masak aje..hihi..pakai sekadar pakai aje lah..haha

sayangsayangibu said...

kiut......selamat belajar adik w ;p

miloais said...

comel dak W...

lama dah tak pakai kain batik.. sokmo seluar panjang jahhhh!~

Ila said...

wah,excited adik w gi sekolah..ila pun tak pakai kain batik,guna dulu pun masa pantang...hakhakhak

syurei said...

dah ke tadika dah baby w. cepat tul masa berlalu... memang commeeyyy.. tgklah muka bgn pagik sambil pakai kasut tuh..hahaha..
sure masih mamai tuh..

Tihara said...

selamat berskolah W..ske tgk pic dak lelaki tu cam nakal2 je :)

Daddy Ziyyad said...

semoga tak tersilap nama boss lagi ~hehehe

kak Erna said...

Tahniah lagi sekali mak su..
selamat menjadi house kepada wife..buat sementara waktu..sebelum masuk ke tempat baru..
bila nak mula tu mak su..

Kakzakie said...

salam mak su,

appointment letter dan signed. ok rehat sebelum memulakan tugasan baru. best w sesekali bonda menjadi teman ke sekolah....

p/s: cantik/comel/ayu w bertudung.

Mak Su said...

zie, apa nk buat, maksu kena buat semua ;P

tq sayang2ibu

miloais, ila - mksu ada byk jnis uniform :)

syurei, of course, siap tanya bila cuti, hahaha

tihara,budk lelaki tu mmg naughty, penyeri :)

daddy ziyad, hahaha, insyallah

kak erna, kakzakie - tq

zati embong said...

aloh meriahnya anak2 kecil 2.suke betul tgk O.o

suara said...

Salam mak su...
Orang sekarang tak nak ikat batik tinggi-tinggi bukan apa, sbb tak pandai pakai, mudah terlucut. Jadi pakai seluar je lah. Selamat.

kella said...

lahai... siannya maksu kita.. lipat kain tinggi tinggi.. teringat kat mama.. anak pompuannya ramai jugak!

Cik Pah said...

so biler start maksu ? gud luck kat tempat baru yer ..

Redbloodsnow said...

comel jek dia pi sekolah :)

- GC - said...

muka serius je masa nk pi sekolah.. haha..

atty's said...

cantik baju sekolah w..

Jom baca: Bertahun2 Tersalah Tarikh Wedding Anniversary

PuteriKureKure said...

comel je w...

selamat bkerja tmpat baru ye maksu!

shasha said...

bila start keje baru?