Thursday, February 17, 2011

Februari yang ini

Februari ini memberi banyak kesan kepada jiwa aku, selain dari aku menghabiskan minggu2 terakhir di tempat cari makan [yang sengsara], dan akan memulakan tugasan baru yang lari langsung dari pembelajaran aku tika di IPTA dulu, dan si kakak memulakan kerjanya [kerjanya yang ke3 sementara nak tunggu result spm] di sebuah pusat membeli-belah besar di pekan berhampiran [gambar tika jemput kakak balik dari kerjanya], dan

di bawah ini adalah wajah riang si A, berumur 7 tahun, bersekolah di sekolah cina di dekat rumahnya, yang akan mengikut ibu ayahnya migrate halal ke australia pada penghujung bulan februari ini. Keluarga A adalah merupakan salah-satu dari 4 orang rakan karib paksu chot di Kolumpo ini.
Selamat bermigrate halal diucapkan buat keluarga A, mereka tak akan naik tongkang tetapi akan naik kapalterbang, 'kini semua orang boleh terbang' [kecuali maksu and family masih tidak mampu naik kapal terbang-terbang kecuali naik kapalterbang funfair sahajork so far].

Jangan lupakan kami, yang ada juga masa dan ketikanya, menyusahkan kalian, budi-baik kalian tidak dapat kami balas, kami mohon kepada Allah SWT untuk memberikan segenap kebaikan untuk kalian bermusafir di aussie sana... amiinn ya rabbal alamin.

Kalau masa dan tika dan [duit] mengizinkan, ingin juga kami melambai-lambai di tepi lobi el si si tea.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su. © 2010 Hakcipta Terpelihara.

8 comments:

kak Erna said...

as salam mak su..insyaallah..akan sampai hajat nak lambai dilcct tu nanti..

wahida said...

februari yg byk memberi makna pada maksu...

cikceriacorner said...

insyaallah maksu..akan tiba jua arinye..

julietchun said...

gi honeymoon ke gold coast maksu :P

Tihara said...

best nye maksu nk gi aussie.. :)

Ila said...

bak kata lagu maher zain...insyallah...nanti dapeklah maksu naik kapal terbang tu

frwls said...

take carrrreeeee

Cik Pah said...

maksu naik jer erl ..lepak barang 2/3 jam kat airport pun kira ok..amik feeling dulu..mana tau ada rezeki..satu keluarga maksu bawak gi obersea..