Wednesday, February 2, 2011

Elok diamalkan

[sumber: emel, kata pengirimnya ini adalah dari kuliah Ustaz Wan Sohor Bani Leman]

Doa yang dibaca oleh Siti Sarah semasa zaman Nabi Ibrahim. Siti Sarah membaca doa tersebut ketika berkali-kali cuba dirogol oleh Raja yang zalim ketika itu. Doa yang boleh diamalkan untuk mendapat perlindungan dari dianiaya oleh orang kafir/dirogol.

1. Doa Mengelakkan Diri Dari Dirogol, "Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa aku beriman denganMu dan RasulMu, dan aku memelihara kehormatanku hanya untuk suamiku, maka janganlah biarkan aku menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim".

2. Doa Mengelakkan Anak Dari Dirogol, "Ya Allah, sekiranya Engkau mengetahui bahawa anak perempuanku beriman denganMu dan RasulMu, dan dia memelihara kehormatannya hanya untuk suaminya, maka janganlah biarkan dia menjadi mangsa orang kafir dan orang zalim" .

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

11 comments:

Dinda Iva said...

wah bagus info ni maksu..thankz sudi sharing....walaupon dah kawen pon kena amalkan doa-doa camni..zaman sekarang bukan kenal anak dara ke..bini orang ke..janda ke..nenek tua ke..semua dia nak bedal...

cikceriacorner said...

tq maksu..hehe

Sha said...

salam:)
timakasih info yg diberi....

CTE said...

bagus gak doa2 ni untuk saya dan anak2 dara saya yang 4 org tu...

zh-ena said...

mmg bagus d0a nie maksu..ena pun ada anak perempuan..mmg el0k diamalkan

Mr feckry said...

bagus la maksu, kalau awek kat lua tu tak amalkan tak tahu le

aNIe said...

Terima ksih maksu...

Mak Su said...

tq dinda iva, cik ceria, kaklong sha, CTE, ena, mr feckry, kak anie :D

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

timaseh mak su.

kena copy paste doa tu ..

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, saya turun bus to come say have a happy Tahun Rabbit....da lupa the bahasa name for rabbit, ha ha.
Have fun, stay young and simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Mak Su said...

thanks rina, uncle lee - sudi hadir di blog maksu ni :)