Wednesday, January 19, 2011

Squat, Night Companion, Don't Believe

1) Kenapa Shaheizy kena cakap gaya pipi kecut, suara pelik, mulut ala-ala termuncung-muncung dalam cerita ngangkung, adakah semua driver lori begitu gaya mereka?

eh eh eh, janganlah, tak suka tengok bila main actor membawakan gaya pelik macam tu. Pemandu-pemandu lori di dalam KL ni relax saja muka mereka walaupun anak ada 4, 5 orang, tidaklah buat muka dan gaya macam dalam cerita tu.

2) Kenapa [sapa nama dia tu?], Kila? Ila? ambil pendamping malam? sedangkan dia takut masa diberitahu oleh bondanya. Kemudian dia ambil juga pendamping malam sebab suami dia selalu sibuk dengan bisnes. Jadi sekarang ni, apa fungsi pendamping malam tu kat suami dia or kat dia? Dari segi apa nite companion tu membantu dalam hal rumahtangga mereka? Adakah suaminya terasa bagai diikat sehingga sanggup work-from-home? Or adakah nite companion tu bertugas jadi companion fish son kepada si isteri tu?

eh eh eh, ustaz tu dahlah hensem, ehem, errr, typo error. Ustaz tu patut nasihatkan si suami tu, nombor 1 dan 2 bukan keluarga, as a muslim, nombor 1 is Allah, 2 is Rasul Muhamad, 3 is ibubapa and next is immediate family and so on, and so on.

Dah tu, apa nama bomoh tu? cilabela? Janganlah cakap cuma dia saja yang boleh handle, mesti boleh settle punyalah, a'ah, tulis jer tammat.... ek. Dah tu, soalan aku ni siapa nak jawab?

3) Biar betul orang lelaki pun menjerit tengok khurafat!!??

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

12 comments:

atty's said...

owh ..maksu dah tgk ye ..saya malam ni baru nak tgk .

Kakzakie said...

maksu... kakak filem jarang tengok. kalau anak buka cd ternampak adalah tapi nak duduk concentrate memang malas.....

kakngah said...

yg xbes.. pendita tu siap baca bismillah bila stat memuja.. huhuhu!!!

wahida said...

mmg x boleh jwb semua soalan maksu tu...

Cik Pah said...

astro first.. mahal lah.. niat macam nak subscribe.tapi dok pikir balik tak jadilah

kella said...

tak tengok lagi ni..

♥ manje ♥ said...

byknya soalan maksu hehe ~

Anitadahahs said...

ala..
tak tengok lagi la. tp conclusion? besh ke x ?

miloais said...

dah keluar eh
kat astro first???

Oasis said...

dua-dua citer tu pun saya tak tengok lagi mak su. Tak sempat. Lagipun banyak sangat cerita kat panggung skang ni

Mak Su said...

tq atty, k.zakie, k.ngah, wahida, cik pah, kella, manje, anita, miloais, oasis - sy tengok kat acetero, bayar 15.00 sekali purchase.

shasha said...

lately byk sgt citer hantu laa..