Friday, January 7, 2011

Rasa macam tak nak beranak

adalah tajuk entri dari blogger puterikurekure yang aku sempat nak baca sebentar tadi.

dan di bawah ni adalah jawapan aku:

ekceli boleh gaks mintak tak mo beranak hari ni or tak mo beranak on any other dates yg kita tak berkenan dengan DOA :)

i/syallah boleh, maksu rasa maksu dapat all the dates yg maksu suka or was given dates yg almost mostly likeable kat semua anak2 maksu :)

Open for discussion :)

Ada Wall Sticker Menarik Di Sini

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

CGG said...

akak..
cgg nak beranak:)

nak punya zuriat ramai2
skang preggy..
doakan kak

sahromnasrudin said...

bole..takde mslh..jgn doa menjahanamkan sesama muslim atau menjurus kpd kemungkaran udah la ye...

NaNaRuZaNa said...

oyeh...?hmmm tgk...tak caye dengan doa...trok kan na...?bkn Allah dah siap2 bg date bile baby akan keluar ke...?hmm nak jugak la doa supaye baby kua pada tarikh2 tertentu...04042011...ok tak..?

atty's said...

Kalau operate leh pilih kot tarikh..hehehhehe.
mcm kawan saya dulu dia pilih 030303

wahida said...

maksu, nnt kalau ada wall paper yg cantik2 utk bilik anak2, inform saya tau!!

makdara TERdiva said...

nak pilih bulan 5 gak la.. :) gatai!

PuteriKureKure said...

hehe. terglamer kejap kat blog maksu.

betul la maksu. kita boleh berdoa je kan. ketentuan Allah yang nak beri. :)

khalish dulu lahir 20.09.2009. cantek kan tarikh?

Kakzakie said...

zaman sekarang nie semua boleh dirancang sambil tu kena doalah juga.....ketentuan Allah tak boleh dilawan.

CuTeMiUt78 said...

eemmm betul tu maksu.. kita merancang.. allah yg tentu kan

kella said...

maksu! kita nak sangat rasa perasaan itu! nak sangat... :'(
tapi kita tahu..Allah lebih mengetahui segalanya..
walaupun kita kata kita mampu..kita bersedia.. tapi Allah lebih tahu yang terbaik untuk kita..
oleh itu kita redha..
doa tak putus putus..
rajin2 berusaha jugak :)

InsyaAllah.. maksu doakan kita juga.. moga tahun ni berjaya dapat ke.. mana tahu kan... hmm..

maksu meh amik anugerah bintang popular! heheh.. anugerah spongebob.. :)

kakngah said...

tak kisah la beranak hari apa.. tarikh bila
yg paling penting sekali.. ibu & baby selamat. apa nk fikir sgt psl angka tarikh tu. bkn blh jamin apa pun...

kak Erna said...

boleh ke mak su..
eh.akak dah terlewat nak tau he he..

Mak Su said...

cgg, good luck in your wishes, moga u dikurniakan anak yang ramai, soleh dan solehah, aminn :)

sahrom, betui

nana, apa2pun tetap kena ikut hukum alami for pregnancy iaitu disimpan anak di dlm rahim selama 9 bulan 10 hari gitu :)

atty, oh, itu mmg sonang :)

wahida, keep on checking... insyallah will let u know too

mdt, hehehe

intan, eh... iyalah, who knows, kan... :)

k.zakie, iya, itu tauhid yg paling utama kena ditanamkan dalam hati

rina cutemiut :)

kella, sometimes some ujian are like unbearable, so, keep on tabah and teruskan berdoa n never lose hopes :)

betui tu k.ngah.

kak erna, hhahaha