Wednesday, January 5, 2011

Kerenah

Kan semalam aku ceritakan yang dak w balik dari sekolah sendiri kerana cikgu tadika beri pelepasan awal, aku ke sekolah dan cikgu tadika berkeliling mencari dia dan memohon maaf kerana terlepas pandang.

Sejak dari semalam entah berapa kali aku dah berpesan pada w supaya tunggu di sekolah sampai ada yang menjemput, kakak yang sedang menunggu keputusan spm aku tugaskan lagipun kakak haritu pergi kerja cuma tahan 3 hari saja, terus berhenti tanpa dapat gaji pun. Rugi sajakan.... hhmmm. Tak tahan katanya kerja di kedai baju tu.

W keletihan selepas balik sekolah, tengah tengok kartun pun boleh terlena, siap dengan mengigau, "cikgu, cikgu".

Sebenarnya semalam, kain tudung dia ditemui di tempat parkir oleh seorang budak lelaki, nasib baik budak tu tahu itu tudung w. Dahlah pensil warna yang aku belikan dia buat main masak-masak..... w oh w, kerenah engkau buat mak pening....

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

19 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hehehe..

macam-macam ragam w ni

teringat masa zaman GKSB tadika dulu lari dari sekolah panjat pagar haha

kayteeze said...

Dia balik sendiri ? Rumah dekat, ek? Tapi, bimbang juga kan... ish.. risau lak!

Daddy Ziyyad said...

karenah mereka di hari pertama memang best kan...kenangan tu...

Kakzakie said...

salam mak su,

kena tunggulah cerita-cerita lain. pensil hilang, eraser tinggal secotet, pensil color tinggal beberapa warna aje.

biasalah tu. hari pertama hingga sebulan ini mesti w penat dan banyak buat cerita.

cikceriacorner said...

seronoknye ada anak ni...best2..:)

fndrocka said...

Maksu!!

en_me said...

gi soklah letih tauu makk.. ahaha

Mak Su said...

gksb lari manjat pagar? hahaha

tie, risau gaks, ada kena melintas 1 jalan kecik, tapi keta motor lalu gaks

daddy, ramai yg nanges

k.zakie, saya rasa sharpener dia dah hilang dah pun ;)

cikceria :)

fnd!!!!! ;D

en_me, ai pun letih ni.... ;)

Aku Ibu Muda said...

hihii..cumell je ragam anak mak su :)

wahida said...

kahkahkah...sampai ngigau sebut cikgu cikgu yg x tahan tu...hehehe...

gadisBunga said...

saya tak tadika dulu. mesti mak saya kurang risau. kikiki!!

Cik Pah said...

kene ada stock stationery lah kat umah nampak gayanyer

Oasis said...

hahaha....lawak betul kisah pensil warna yg dijadikan bhn masak-masak

kella said...

heheheh... ragam anak anak...
membawa senyuman di bibir.. :)

PuteriKureKure said...

ragam anak2 memang camtu maksu. w cerdik pandai balek umah sendiri. sib baik juga dia cam jalan balek umah ye maksu. risau juga dia terlepas dari jagaan cikgu macam ni. anything can happen kan?

~ yus ~ said...

Ragam anak2 kecil memang begitu kan maksu.

Saya pun pening gak dengan ragam ke empat2 orang anak kecil saya...:D

Mak Su said...

tq ibumuda, wahida, gB, cik pah, oasis, kella, intan, yus - hari ni tak tahulah cemana, saya ni kerja, tapi dok teringat kat dia jer... :)

Tihara said...

cute je story ni :)

shasha said...

haheheehhe..kuar sekolah terus cabut tudung ek...