Tuesday, January 18, 2011

Inginkan 5 perkara

5 perkara yang kita mahukan & kita usaha untuk mendapatkannya:
wajah yang cantik, duit yang banyak, kesihatan yang baik, anak-anak yang cerdik dan berjaya & tidur yang nyenyak tanpa gangguan.

Untuk mendapatkannya cukup mudah, sabda Nabi Muhamad saw,
siapa yang tinggalkan solat subuh tiadalah padanya nur di wajahnya
dan siapa yang tinggalkan solat zohor tiadalah padanya rezeki yang berkat
dan barang siapa yang tinggalkan solat asar tiadalah padanya kekuatan badan,
dan siapa yang tinggalkan solat maghrib tiadalah padanya anak-anak yang bermanfaat
dan barangsiapa yang tinggalkan solat isyak tiadalah padanya tidur yang nyenyak.

[sumber: dari emel]

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

12 comments:

Cik Pah said...

ohh.patutlah saya selalu tido tak lena waktu malam..tapi bangun jugak lah kol 2/3 pagi solat isyak..

kengkdang tidokan anak tuh yg terbabas tuh.

Mr feckry said...

ayuh kita mantapkan solat

rasp said...

renung-renungkanlah dan selamat beramal..

SUZIE APAI said...

mekaish mak su....ingatna tuk sume

So Shy Lady said...

alhamdulillah dah cukup solat 5 waktu tp darjah kkusyukan msih blum d thp mmuaskn...tp sntiasa b usaha k arah itu

Jemari Seni said...

Terima kasih Mak Su!

Mak Su said...

tq cik pah, mr feckry, rasp, suzie, so shy lady, jemari seni - ingatan utk saya juga :)

julietchun said...

kalo buat pun kekdg nak cepat je :D

Dinas Aldi said...

terima kasih atas ingatan ini :)

Matjoe said...

tima kasih atas ingatan. selalu subuh kul 7++,

btw, sabtu lepas tarikh tutup contest untuk entry azam tahun 2010.terima kasih kerana sudi join. contest utk like gambar azam 2011 masih berterusan sehingga
25th Jan 2011. saya ada sharekan cara utk 'like'di blog saya: Cara Like Gambar Facebook
Berikut adalah link untuk terus ke album azam 2011 di facebook page matjoe.com: Album Azam 2011

miloais said...

thanks maksu
ingatan yg amat bagus!

kak Erna said...

mak su..terima kasih..