Wednesday, January 26, 2011

Hasil penyelidikan ringkas

Kerja ini banyak menghabiskan masa di komputer, baca, komen, buat pembetulan, mencadangkan tajuk yang sesuai, memikirkan apakah ia mengikut tema yang ditetapkan oleh syarikat, tiada salah ejaan!

Kena ikut dateline, dan sudah pasti ada tekanan.

Biasanya orang yang terlibat sudah tentu ada ijazah, bachelor, master dalam bidang bersesuaian, tapi adakalanya, bakat juga dipandang dan diberi penilaian sewajarnya.

Peluang sentiasa terbuka dan sentiasa kerusi itu jadi rebutan dan perhatian. Reputasi yang dihormati dan disegani merupakan orang penting...

oooooo.... macam itu kerjanya?

Berdebar-debar

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

8 comments:

SUZIE APAI said...

kerja semuanya ade tekanan..selagi di panggil kerja itu adalah tanggungjawab..dan tggjwb adalah bebanan..mahupun positif atau negatif...

kayteeze said...

Jadi manager kat rumah pun stress gak, maksu. Kita ni kekadang tak de idea nak masak apa. Lastly goreng ikan bilis ngan bawang je. Hehe.. Kita yang makan nasik lebih....

makdara TERdiva said...

maksu naik pangkat ke??? ehem ehem!

miloais said...

dapat offfer kerja baru? naik pangkat??
tahniah buat maksu :D

KAKTINY said...

itu adalah satu tanggungjawab serta amanah yang perlu dipikul dan satu cabaran yang harus disahut tanpa menyerah kalah..

maksu boleh..

sokong maksu!.

merahitujambu said...

kerja mana nk stress..suma stress kan maksu..

roslaini saad said...

Tahniah...ermmm..macam kerja Ketua pengarang je...edit dan baca...good luck...

Mak Su said...

tq suzie apai, tie, mdt, miloais, kaktiny (your support is very much appreciated, ngeeee), merahitujambu, kak roslaini saad

- tq , saya mengoraki langkah :)