Thursday, January 27, 2011

Diet

"Mak, mak nak makan tak?"

Tak, mak sedang diet, maklumlah, nak berhijrah, kenalah anggun jelita gitu, eh wah

"Betul ni mak?"

Iya, mak nak minum air kosong saja

* kriukkkk, krriiukkk, gggrrrrrr * (sambil melayari FB)
kriukkkk, krriiukkk, gggrrrrrr , perut bernyanyi

Dah dekat nak tidur, mata mengantuk dah ni..... pergi ke dapur, "aik?! kosong!? tak ada apa-apa?"

"kami dah makan semua, kan mak kata mak diet"

kriukkkk, krriiukkk, gggrrrrrr, 'ya, ya, mak tengah diet'

p/s: nasib baik juga dorang habiskan lauk-pauk, nasi, dan air kopi, kalau tak, tentu aku postpone diet ini

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

Rozita said...

ha ha ha..sy pun mmg sudah utk berdiet. mesti bukak periuk cari nasi juga

♥ manje ♥ said...

hehe anak2 memahami sungguh! :P ~

miloais said...

anak2 yang memahami
dan sungguh mengikut kata
hiks

kayteeze said...

Tie pun tengah diet juga Maksu, tapi budak-budak tu selalu tak habiskan makanan, malah paksa kita makan sama. Tu yang susah....

nabilah_2908 said...

hhehehe...kena kuat semnagt Mak Su... ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SAKIT GIGI

Dinda Iva said...

hehehehe..iva pon nak diet jugaklah..kanda dah start teguq ni,..hehehe

zue said...

x leh nak diet sbb syg dgn mknan yg x abis dimkn oleh anak2.

aliaaroslan said...

diet ni memang sangat susah, banding dengan nak masuk exam ptd.

Cik Pah said...

aik..minum air kopi boleh gemuk ker maksu?

chekdenoor said...

Salam..... diet...ukhusss...... memang sangat menderitakan...... nak gak jadi kurus...... tapi nak gak makannnnnn........ukhusssss.... itulah juga nasib chekdee..... asyik kena diet jer....... kurusnyer idak juga

MOFASAD said...

maksu kuat makan!

Zareda Norman said...

mak su

diet bukan tak makan mak su.. tapi jaga makan..

apa apaun good luck untuk maksu.. semoga anggung bergaya di tempat baru

Mak Su said...

hihihihi, air kosong ni kata orang tingkatkan kadar metabolisme badan. air kopi ni manis, gula... kena kurngkan.

tq semua yg sudi singgah :)

Siti Mariam Mat Noh said...

dah bertahun cub diet...namun tak boleh jugak.... sedih..

zh-ena said...

emmmm ena pun niat nak berdiet tapi rasanya tak blh kot..lauk2 sedap jea di rumah nie huhuhuhuhu

shasha said...

ganbare mak su!! yakin bole!