Thursday, December 23, 2010

Tak Masuk Akal

Demam tambah kuat, membuatkan geram bertambah2 kepada doktor yang bergaya tu. Nak masak tak larat, suruh anak-anak ke kedai mamak berhampiran beli nasi dan lauk. Bawa duit RM15.00. Tiba-tiba budak ni balik, tanpa ada apa-apa, sebaliknya minta duit lagi, kata mereka, nasi pun mahal, harga RM1.20 per pek.

Hah??!! Tak masuk akal langsung!

Nak tak kalau aku khabarkan di blog ni nama kedai tu dan mamak mana yang bertugas? Nak tak? nak tak? Tapi, aku ni bukan jenis...

.
.
.

pandai pun.

Aku bukan jenis tabur beras di periuk pasir orang.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

12 comments:

Zareda Norman said...

masak nasi sendiri mak su.. sekarang ni semua benda mahal..

tahniah kak ngah!

ejaMaria said...

mamak skrg mmg cekik darah... :(

shasha said...

barang sekarang semuanya mahal2...pening...

frwls said...

yes nasi dah naik harga!

kella said...

haha.. maksu ni ada ada sahaja.. kita rasa sangat enjoy baca entri maksu! take care ya maksu! :)

iina said...

Mak su.. get well soon.. buek bubur nasi yolah ;)

SUZIE APAI said...

heheeee...mcm22 kan mak su..time tak larat ni la dia naik harga...hahah..

mamak dh pandai markup!

Oasis said...

Brg mkn mahal tp gaji ✘ naik2 plak...

Kakzakie said...

alahai dahlah demam tak larat, harga nasi pun buat org bertambah demam.

pergi cari klinik lain la mak su....

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

huu...mahalnye....

sebut je mak su..biar orang sume tau

cikceriacorner said...

semoga maksu cepat sembuh..:)
maksu..nanti lama2 kedai tu xlaku sebab mahal sangat..hehehhe

Cik Pah said...

tuh mmg harga standard maksu.. tak dapat lagi dah rm 0.80 sen sepinggan nasi ..