Monday, December 20, 2010

Siaran Tertunda, Renovate rumah jiran [Sabtu]

jum lihat gambar-gambar renovation dapur jiran.

oh ya! Puan Melur Jelita, adik yang bermastautin di Dunia IT Aiman : mekasih kerana sudi follow blog ini, yang ala kadar ni :)

keterangan gambar: ikut turutan
1 - paksu chot tengah bancuh tepung simen
2 - testing letak 1 tile untuk menentukan saiz
3 - sudah mula 'menenun' tiles di kabinet dapur
4 - whoa! tenunan tiles sudah nak penuh!
5 - kakngah mencuci tiles selepas simen mula mengering sedikit
6 - yea!! tingkat atas dah siap! sudah boleh letak dapur, tapi tuan rumah dipohon supaya terus bersabar ya... banyak lagi yang harus disiapkan termasuklah finishing touch :)



Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

9 comments:

Oasis said...

Dah hampir nak siap dah kan mak su...

♥ manje ♥ said...

salam maksu

satu famili ke tlg paksu buat 'renovation' tu? ~

Mak Su said...

oasis, insyallah, tp paksu kt ada lagi 3 hari gaks kot, sbb jiran nak suh buat 1 lagi proj tambahan, buat sinki [haritu tak cakap pun nak buat sinki]

manje, kakngah saja yg menolong paksu

MOKCIK AZWA said...

Maksu,

Terror la paksu pasang tiles.. ni baru la kerja profesional hehehe. cik abe hari tu pasang tak pakai glove..abis tangan mengelupas kena simen huhuhu

Mak Su said...

mokcik, oohh, itu gambar selepas 3 hari bekerja cenggitu, baru nak pakai gloves, hahaha

wahida said...

eh, ur hubby pandai bab2 ni eh? kalau salah sori...kira terer la ur hubby ek?

ze said...

samat mlm maksu....

lepas bukak fb, terus g jenjalan blog kengkawan -

l/ maksu dah mkn?
2/ bes kan ada hubi yg leh wat keja2 camtu, maksu tolong tak sikit2?

itu saja soklan dr sy... hehehe

shasha said...

wahhhh~ hampir siap

Mak Su said...

wahida, iya

ze, u know the answer, dah makan, dan betul, dia boleh buat kerja tukang2

shasha, alhamdulillah, ada tambahan job, suh pasang sinki