Wednesday, December 22, 2010

Siaran tertunda, projek dan makan [ahad]

Terimakasih buat ati masrif, softtouch hanim, daddy ziyadd - sudi following blog ini :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


mula nak menyusun tiles di tingkat pertengahan kabinet dapur pula


lalala
menileskan dindingnya pula

tuan rumah kata, "cantikdah, tak jadilah nak pasang pintu kabinet". yang penting, tuan rumah mesti puas hati :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dan kita kongsi-kongsi makan masak lemak kobis,
dengan sambal ikan kayu [ikan tongkol]
p/s; tuan rumah ni minta pula supaya buatkan sinki, haritu sinki tak termasuk pun.
p/s 2; sudah dapat duit yang diminta, tapi itupun sebelum dia cakap nak buat sinki, haaiihhh, susah nak kira ni.... biar hubby yang tentukanlah.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

18 comments:

julietchun said...

pandai paksu.

Mak Su said...

julietchun :)

ejaMaria said...

skrg ni kosong mmg la lawa... nnt dah letak barang - berterabur... sibuk nak pasang pintu pulak... kena kira-kira jugak ni... alang-alang buat biar siap terus... nak pasang sinki kan... buat kira-kira sekali pasang pintu... nnt jgn buat keje dua-tiga kali... nak kena dtg lepas keje dah siap lagi leceh...
kdg2 dgn tuan rumah ni kite kena britau ape akan jadi akan datang...

♥ manje ♥ said...

dah nak siap dah tu... kan? ~

kak ina kl (1) said...

kat umah ni tak pasang pintu pun..sabar ajerlah bila hb kata tunggu dulu

Ina Hashim said...

sedapny sambal ikn tgkol....lama x mkn

cikceriacorner said...

maksu..lapau..nak makan..bestnye masak lemak kobis dan smbal ikan tongkol tu...nakkkk..:)

HEMY said...

bestnya mak su nye suami leh wat sendiri je...jimat dan puas hati

kakngah said...

masak lemak putih.. ada sambal belacan ngn ikn kering... fuh!

wahida said...

suka masak lemak kobis!

- GC - said...

sambal ikan kayu tu menggugat jiwa dan raga. lapaqqqqqqqq..

- GC - said...
This comment has been removed by the author.
Daddy Ziyyad said...

1st time tgk ikan tongkol masak sambal..selalunya masak kari nasik dagang aja kan

Mak Su said...

tq semua, itulah tu... susah kan , namanya jiran.. kang kot cakap lebih2 kecik ati puloks, huhuhu

daddy - oh, saya ubahsuai ikut selera orang nogori

PuteriKureKure said...

kalau saya ada umah sendiri nanti, leh la panggilkan paksu chot buatkan eh.

;)

MOKCIK AZWA said...

Elok juga kalau ada pintu kabinet kan..boleh sorok segala periuk kuali tu hehehe

Mak Su said...

intan, hihihi

mokcik azwa, diorang folo kitorang kot, sbb kitorang x bubuh pintu, sebaliknya, kitorang buat storage area kat belah belakang

shasha said...

bagi duit sinki dulu baru buatkan??