Tuesday, December 14, 2010

Sebalik tabir pembikinan

Terima kasih arel_121205, sudi follow blog ini :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Babak di ruangan sejuk beku sebuah kilang kain. Pelakon: where'sali, angel dan lina, pergijoli, tukang pukul.

Tukang pukul - 'why are you here?!'

where'sali - 'sebab kau panggillah'

[sound effect] dusyum dusyum bubat tebabooo kebaboom

Tukang pukul - 'why are you here?'

Where'sali - 'kan kau yang panggil tadi kan? aku cilok jer tau dari ofis'

[sound effect] dusyum dusyum bubat tebabooo kebaboom poooootttttttt

[tukang pukul tersipu-sipu] 'sori director, ter....'

[gedebus] [hero pengsan]

'kad!!!!!'

[floor manager kelam-kabut lari sana sini] 'kemas, kemas, simpan semua barang, director cakap cut'

[director cekak pinggang, muka merah padam marah] 'aku cakap kad! aku nak sim kad aku! tadi dia ni amek simpan sebab takut ada peminat calling2! badigol, tu kenapa where'sali pengsan? main-main ker betul-betul?'

[tukang pukul angkat kedua-dua tangan sambil tersengih-sengih] 'bang, sori bang, saya rasa dia pengsan betul-betul, saya ter....errrr, terr....'

[director naik berang] 'Ya Allah.... ko terkentut bau hapa ni?' 'dah, dah, simpan barang, aku pun rasa nak pengsan dah ni'. 'angel! lina! pergijoli! korang kat mana? jum balik, scene ni consider batallah!'

'floor manager, cari mana dorang??'

[floor manager jadi tambah kelam-kabut] 'tuan director, dorang tengah bluetooth lagu sori sori K-Pop, dorang kata sat lagi baru abis'

[director] 'aku bersaralah!!'

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

PuteriKureKure said...

hehehe. saya gelak sampai terkejut orang sebelah saya ni.

Mak Su said...

oops!

Oasis said...

Director tu pun satu hal...Dah tau org tu lurus bendul....

Zareda Norman said...

awat ni maksu???

cikceriacorner said...

hehhehehe..kelakau la mak su..:)

aNIe said...

Hehehe...maksu...skrip drama slot aper eh? Nak tunggu ni...heheheh

makdara TERdiva said...

maksu ni msti byk sgt tengok citer tamil..haha!

Silbiabigail said...

hehehe...

Yunus Badawi said...

Lepas ni maksu boleh jadi penulis skriplah.

Insan Marhaen said...

IM sedang berdebar tunggu buku antologi sajak..

Faarihin said...

hahaha.. lawak aje.. terer yer maksu buat skrip ni.. hehehe..

izman said...

maksu kn tukar proffesion jd director dan script writer ni.

Mak Su said...

timakasey ya semua, saya baru tgk cerita omputeh tajuk wanted, alah, yang tembak sytle menyerong tu ;p