Thursday, December 9, 2010

My Header Contest

Tertarik dengan contest yang dianjurkan oleh Yana-di-sini, aku terpukau lalu terus memerah kain otak mencari idea untuk menghasilkan sebuah dua header[s] yang cantik [di pandangan mata aku], hu hu hu [sekarang sedang gian buat design header, background (lihat sajalah background ceritakosong yang lucu ni, pandai2 jer aku lukis gambar bunga gunakan powerpoint)].

Syarat-syarat untuk menyertai contest adalah mesti jadi follower Yana, mesti letak promo contest yana, menggunakan tajuk My Header Contest, dan mesti tag 3 orang.

TArikh tutup adalah pada 5 Jan 2011 dan pemenang akan diumumkan pada 10 Jan. Cuma seorang pemenang akan dipilih. Aku mempertaruhkan 2 headers bukan kerana tamak haloba nak menang tapi tengah kena penyakit gian colouring. Kalau ikutkan muka tak malu, mahu saja aku letak 10 headers, oops!

Tema Kuning:
Tema Pink:Seterusnya, nak mengenakan tag pula: - CT Rahani, Relevan , ~ Yus ~, Frodo.

Headers dibuat gunakan powerpoint saja, kerana aku tak ada photoshop.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

19 comments:

relevan said...

Ok Mak Su..kome akan cuba buat..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

mak sue..x reti lah nak buat.ajarkan kina blh?

rieyana ynn said...

mashu...cantik header2 mashu ni...tima kaseh ya....juin contest yana good luck...;d

Frodo Baggins said...

hah??? wa kene tag? nak suh buat header ke pe? kalau wa letak coli buleh?? pastu kaler2 pelangi ... tema " maksu: cukuplah mati sebagai ingatan" ... kompem semua masuk belog ni sujud dikesyahduan!! hahahhaa

Kakzakie said...

Salam Mak su,

Good luck semua yg enter contest tu.....

Mak Su said...

tq relevan

kina, nak buat apa yg tak reti tu

yana, buatan sorang amatur yg tak cukup kelengkapan ;)

frodo, hih hih hih, buat ler gaks

tq kakzakie

azieazah said...

Kak Azie ada Photoshop tapi sebenarnya bila upload ke blog, pic tak berapa sharp plak. I prefer guna Photoscape...

Power Point tak pandai. Apapun semoga berjaya...! Tak menang takpa, sekurang2 melatih diri mengasah kreativiti.

Whitetulip Tales said...

Alahai maksu..segan la nak join contest mengkontes ni..huhuhu anyway, wish ur luck mak su!chaiyo..

Afiefah Safieni said...

nak masuk tapi x pandai nak design2 ni..
mak su gud luck ..

Mak Su said...

k.azie, sy tak reti photoscape, nanti 1 hari nak cuba dptkan segala gadget2 tu

whitetulip, segan gaks, tp buat muka x malu jer

afiefah, cuba ler kot2 tertaksengaja terdesign yg cantik punyer :D

faridmw said...

salam maksu.. semoga maksu berjaya... lama design maksu tu.. senyum selalu..

Mak Su said...

tq farid

kak ina kl said...

dah nak bersekolah dah si w tu..senanglah sikit nanti kamu kan..

good luck yer..

kella said...

wah maksu! bersemangat!
saya sokong maksu!
semoga sukseesssss ya maksu! moga moga menang! :D

~ yus ~ said...

Oh! Maksu. TQ tag saya. Nanti saya join ye. Good Luck untuk maksu juga..:)

Mak Su said...

betoi tu kakina

tq kella, yus

jedi said...

kreatif....

ct rahani said...

yg kuning tuh cantik maksu.. leh mintak tlg maksu design header nih.. hehe..

alahai kena tag ke maksu.. InsyaAllah ader masa sy join la yer..

KizZ said...

Wah..comeynya header..

btw,
Jemput2 berehat sebentar di Kiz Garden..Folo kalu suke ya..hehe..