Monday, December 27, 2010

Kerja renovation dapur jiran [gambar]

1. touch up2. memberikan sentuhan terakhir
3. Okey, cuci sikit kasi nampak cantik dan kilat
4. Sudah sedia untuk diserahkan kepada si tuan rumah

5. Hubby kata nak simen lagi. Pandai ker tu?

6. Lambat sangat, terpaksalah hubby turun padang ;)

7. Eh! nak hujan! tutup cepat dengan plastik!
8. Menyiapkan sinki pula, permintaan yang tidak termasuk dalam order asal.

9. Memastikan tiada simen terlebih di sana

10. Berpuas hati
UNFORTUNATELY: tuan rumah lelaki kata besar pula frame tu, suruh bongkarkan dan buat yang baru yang kecil sedikit...... hhhhhhmmmmm . PENAT sungguh

Dapatkan penanda buku unik lain dari yang lain * di sini *

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

27 comments:

Tihara said...

hebat nya..maksu ke yg bancuh simen tu ? ;)

atty's said...

takpe maksu..pelanggan banyak kerenah ni ..kty layan kan je..

Dinda Iva said...

wow...nanti² leh ar panggil maksu punya husband bertukang²..hehehe

Ummi said...

anak beranak kena turun padang ke?

tak pa mak su, nanti paymentnya boleh kongsi ramai-ramai

kalau dekat kami pun nak upah pak su gak :)

luahfikiran said...

SALAM,
ALANGKAH BAHAGIANYA KALAU KITA BERJIRAN, MAKSU ! BOLEH LAH MINTA TOLONG ! TAPI BAYAR UPAHNYA SECARA ANSURAN .

Mak Su said...

tihara, hahaha, saya eksen jer

atty, takut nanti bila mintak duit dia banyak songel plaks :(

dinda iva, ummi :)

DLF, hahaha

ejaMaria said...

kecikkan frame?... nnt bole muat ke nak letak sinki... check dulu lebar sinki brape ;p

~aSFaLiZa~ said...

terer nya maksu pandai buat sume keje ni. tetiba nak belajar buat sdr blh buat dapur mcm maksu. hahahahahaha. awal tahun depan nak pindah rumah sdr lor. jimat sikit

PuteriKureKure said...

maksu, kalau dia banyak songeh pasal duit, meh bagitau saya. saya ajar org tu.

hehe. beraninyaaaa!!!!
(saya ni eksyen je lebih)

IMANSHAH said...

Bila nak siap ni maksu

Mak Su said...

eja, dia banyak songel

asfaliza :)

intan, hoyeaahhh, ada orang nak tolong :)

Pala Maldini said...

customer always right..?

MOKCIK AZWA said...

Seronok sebenarnya buat mende2 ni..hehehe..mokcik pun sebab tengah berpantang hari tu..klu tak nak juga ikut sama pasang2 tiles ngan cik abe hahaha... ni maksu dapat bancuh simen pun kira ok dah tu hehehe..

Mak Su said...

imanshah, buat during weekend jer, mmg lambat

pala maldini, tak tahulah nak cakap cemana

mokcik azwa, hahaha, saya eksen jer

sayangsayangibu said...

maksu boleh bancuh simen wahh terrrreeee..

nabilah_2908 said...

HYE MAKSU !! :)

wah..hebat la family ni..anak beranak turun padang..siapkan kerja.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BERTEMU KEMBALI

Mak Su said...

syg2ibu, hihihi

nabilah, terpaksa sbb kalu paksu buat sowang,teruk ler dia

Zareda Norman said...

mak su
lepas ni amik part time lah pulak.. ehhehhe

jedi said...

maksu.....kalo keje camnie baik lukis dulu...kalo tuan rumah setuju baru buat....kalo nak main bongkar2 nie penat...

shasha said...

yang bongkar balik bole claim tak?

Insan Marhaen said...

malam nanti mesti sakit pinggang..he..he..

zino said...

memang ada skill tu.. boleh tempah nanti hehe

DrSam said...

hebat maksu bancuh simen...

SUZIE APAI said...

gigih! hebat....!! satu cara tuk kuarkan peluh ni mak su..

Mata Hati said...

bagusnye....satu family bekerjasama. susah nak lihat suasana mcm ni

Mak Su said...

untuk menjawab respon dari jedi, tuan rumah changing his mind last minute selepas tengok first time hasil frame untuk sinki, dia nak ganjakkan sedikit ke sinun sebab finally decided nak letak barang2 lain kat situ pula.... aduuii

Gadis Kampung said...

semangat tengok maksu tolong husband buat dapur...isteri mithali nie..