Tuesday, December 14, 2010

Gambar-gambar Ring Sling [3]

Seperti yang ditontonkan dalam 2 entri sebelum ini, ring sling ada 3 cara penggunaan, iaitu

hip carry, (hip carry)

cradle carry, (cradle carry)

dan ada juga back carry, bagi yang sudi melihat, gambarnya ada di sini, (back carry)

semoga bermanfaat buat yang memerlukan dan bagi yang lain-lain, boleh tambah ilmu pengetahuan.

Macam saya sendiri, sebelum ini tak tahu pun tentang kewujudan barang-barang ini, yang amat membantu dalam urusan seharian - dengan nak masak, dengan anak menangis/menyusu [breast feeding], dengan nak shopping, dengan nak tolak trolley lagi, dengan bersempit-sempit di tempat awam lagi... fuhhh, memang penat - tapi sekarang dengan ring sling mahupun Mei Tai - semua jadi simple dan sempoi dan comfortable, bonding anak dan ibu juga tambah erat, dari segi saikologinya, anak adalah lebih tenang kerana rasa selamat :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

7 comments:

Oasis said...

Betul mak su. Daripada bwk bakul tu kan. Dah mcm bwk anak kucing dah saya tgk....

- GC - said...

senang kan mak2 yang suka bershopping jugak ni

Zareda Norman said...

bilalah nak berbaby lagi ni? :)

Mak Su said...

oasis, hehehe, meeoowww

GC, betoi

zar, hahaha

Pala Maldini said...

wife saya pernah beli dulu, tapi sekejap je pakai nya.. pastu terus jual...

takut time memasak terpercik minyak pula ke baby.. maklum lah, memasak stail api menjulang ke syilling..

Mak Su said...

ooo, chef ker? ;)

makdara TERdiva said...

tunggu ade baby lagi baru beli..haha!