Saturday, December 4, 2010

Benda dah terbuat

Selamat pagi sabtu, hari ni ramai yang balik kampung agaknya, malam tadi sungguh ramai orang di stesen minyak, almaklumlah

Semalam aku seharian memikirkan bagaimana nak buat blog ini ringan, mudah dan mesra, langkah pertama, cari template yang ringan, dah jumpa. Dah installed.

Langkah ke 2, terlalu plain rasanya, cari background, dah dapat, rose biru - aku sedang tengok dari minit ke minit samada cantik dan sesuai atau tak; dengan blog ini. Buat masa ini, biarkan dulu.

Langkah ke 3, susun barang-barang di side bar.

seterusnya, kelihatanlah sebuah blog yang macam tak ada jantina or is it either masculine or feminine..... aku sendiri pun keliru, biarkan saja dulu.

kini, tengah memikirkan cara nak buat header yang POW WOW untuk ck sambil mengekalkan tagline, cukuplah mati itu sebagai ingatan.

dalam pada itu, seorang rakan mahukan aku memikirkan sebuah advert yang catchy untuk bisnesnya dari segi perkataan dan tarikan untuk mata yang melihat - berasa sangat seronok kerana dapat kepercayaan, this is like thinking creatively, sesuatu yang tak pernah terfikirkan.

balik ke rumah sambil pandang langit pandang jalanraya pandang toll booth cari idea creative.
juga sambil fikir, nak buat header bergambarkah atau just letak plain wording sajakah?

tertaksengaja menonton cerita Tamil di mana ada banyak pengambaran telah dijalankan di Malaysia - memang hilarious, the Kick merupakan nama gelaran yang digunakan oleh heronya Krishna Kumar [nama watak], mempunyai lenggok yang lucu rasa nak tampaq jer, oops!

dan, DAPAT IDEA for my friend.

Pagi ni adjust size sidebar di sana sini dan sekarang, nak tutup pc untuk pergi bersenam :D

Terimakasih kepada putri kayangan dan syurei kerana sudi follow blog saya ni :D

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

aRm said...

tak rambang mata kah?

atty's said...

CANTIK DAH NIE MAKSU..RINGAN PUN RINGAN JER

kayteeze said...

Blog maksu ni okey je, tak berat pun. Blog Tie agak berat sikit musim krismas ni sebab salji dah turun, hihi...

Kakzakie said...

Salam mak su,

Citarasa berubah. Jangan hati berubah ke arah lain dah.... Kakak tak kisah mak su tukar halaman apa yg penting kakak nak baca cerita kosong yang berisi tu. Ha...ha....

Mak Su said...

arm, rambang juga, as usual... ikikiki - ni nampak desain lain, nak tukaq lagi, hahaha

tq atty :D

tie, takut kot berat sbb bdn maksu dah berat, oops

tq so much kakzakie, akak selalu menyokong saya

sumpit said...

ahaha ringan jer... i folo u

Rozita said...

mcm mana pun ok
yg bes isi kandungan yg mantap, simple & bermakna

~aku_najwa~ said...

nampak lebih ok kot maksu..
suka jer, rasa mcm suci jer kaler putih ni, ehe

azieazah said...

Wahh rajinnya, dan kreatif. Boleh lah buatkan utk kawan tu, mesti leh buat side income...

*Psssttt.. napa bila nak komen jer mesti kuar pop-up widget? Dan nak baca entri, loading agak slow...

Mr PenyuBiru said...

wah! ringan cam kapas aa maksu.hehe

kekadang idea dtg tanpa dicari kan.

Firol said...

salam mak su...projek berjalan semula..harap maksu dapat beri no phone di email saya untuk memudahkan urusan

firol_fizoku@yahoo.com.my

Mak Su said...

tq sumpit :)

tq rozita

aku najwa, suci murni? ahaks

azieazah, poup? alamak, canner nak buat ek?

mr penyu, alah, ada-ada jer kome ni tau, hahaha

haa? firol? yea!

fizz said...

itulah masuk-masuk je blog dah lain...