Monday, November 15, 2010

Wedding portrait: I learnt basic

Pada hari sabtu aku di Gombak mengikuti bengkel fotografi yang dikelolakan oleh blogger, fotografer Ijam yang bertajuk seperti dinyatakan di atas. Tidak banyak gambar dapat diambil kerana dikalahkan oleh fotografer-fotografer lelaki yang amatlah ramai, aku cuma setinggi ... errr, maksudku adalah serendah manusia perempuan sahaja. Jadi memang kalahlah. Di sini ada sedikit gambar-gambar, sila komen.Ramai yang hadir.

Model ada disediakan untuk sesi praktikal.

Gambar-gambar yang dipaparkan adalah gambar model, outdoor.


Adik baju pink ni adalah model bidan terjun. Tapi aku langsung tak dapat peluang nak cari pot yang elok di sini, huhuhuAdalah sangat jealous okeh bila melihat hasil bidikan dari kamera Ijam... sangat artistik.

Oklah, cuma berani kongsikan 3 gambar pengantin saja, hehehe.

Seterusnya, mari bergambar dengan cikgu, sifu, master Ijam...
Cepat-cepat senyum, crew nak ambil gambar.

Lastly, yang selalu menjadi model di sini, dak w :D
Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

24 comments:

ezzati said...

mak su blajar amik gambo..cayalahhh...cantek la gamba pengantin tu..ermm

nabilah_2908 said...

wah...maksu dah masuk klas la....lepas ni sure handal dah bab ambil2 gambar ni kan...

good luck maksu... :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
REUNION

wa kaljis said...

cayalah mak su setapak lagi ke hadapan... saya langsung x penah ambik gambar wedding guna dslr hehehe.. lom trgerak hati lagi..

ejaMaria said...

pegi blajar lagi???... rajin nya...

MOKCIK AZWA said...

teringin gak nak ikot kursus fotograpi ni..bpa dia caj?

ada kawan mokcik tu ikut gak kursus ni..dibuat weekend jer...waktu beberapa jam sajork...RM100. Tapi dibenarkan mengikuti kelas2 seterusnya secara percuma...wow...

Mak Su said...

ezzati, model tu mmg cantik, hahaha

nabilah.... amiinnn, tq

kaljis, saya nyer kamera compact jer

ejamaria, gituler nampaknya, nak mendapatkan perubahan, terpaksalah saya pergi belajar semula

mokcik, klik kat link yg saya bekalkan utk tahu berapa dia cas. nanti kongsi2 maklumat ek

makdara TERdiva said...

chaiyok2 la maksu..
lg bakal fotografer akan tunjuk taringnya.. :)

roslaini saad said...

Salam..

Tak sangka bertemu orang yang sama minat...saya pun tengah mencari peluang nak belajar fotografi...biar yang tua belajar..udah ,yang muda semua tak mahu...

roslaini saad said...

Salam..

Tak sangka bertemu orang yang sama minat...saya pun tengah mencari peluang nak belajar fotografi...biar yang tua belajar..udah ,yang muda semua tak mahu...

PnConfused said...

cayalahhh maksu

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam maksu..wah bestnya dpt belajo balik. kina kalau ada peluang pun nak mcm tue jugak. tapi kina x de lah camera semahal maksu. hanya samsung digital je...

Mak Su said...

mdt, :), amiinnnn

roslaini :)

pnconfused :)

kina, errr.... sama ler kita. mana ada dlsr, tak dok pun

Cik Pah said...

kalau lepas nih mak su dah terer boleh lah amik job ye..

aNIe said...

Wah!! ni yang jeles ni... maksu dah belajar amik gambar...hehehhe

CikguZue said...

wah hebat maksu...teringin jugak nak ambik kursus2 atau kelas2 fotografi mcm ni...tp kat sini tak tahu la kat mana...huhu...skrg ni main cuba2 je.

HEMY said...

dia wat free ke???siap ada model..naisss

kayteeze said...

Lama tak masuk blog maksu, terkejut lak, ingat salah masuk tadi, hehe...
.
.
Maksu , ambik kursus photography ekk? Baguslah ada peluang. Tie pun minat, tapi kamera biasa je.. lagipun Tie minat snap gambor makan..hehe..

en_me said...

ammvoiii makk tewww.. x ajak me pownn.. uhuhu

Aleeya said...

ececehhhh maksu kemain lagikkk ..so skang mesti da terer guna DSLR kan maksu kan kan kan..

comelnye baby W ..lau de model cam baby W tu ..dia tak perlukan jurugamba yg pro..sbb dia pose sensorang gitu pun dah cukup2 wat gambo tu cun hehhehe kan baby w kan kan kan hehehheeh

Mr feckry said...

maksu : suka tagline maksu..

zino said...

den baru berangan nak boli kamera DSLR tu.. maksu dah masuk kelas.. cayo lah..

Yunus Badawi said...

Walaupun cuma 3 keping tapi cantik model oopsss gambar model yg maksu ambil tu. Maksu mmg ada bakatlah. Caiyok caiyok!

Ibu n Abah said...

maksu...
serius betul maksu nak jadik photographer?..
mudah-mudahan maksu akan berjaya menjadi photographer yang tersohor sebaris dengan nama-nama yang hebat....

Kakzakie said...

Salam Maksu,

Wah.... tengok gambar macam dah pro je maksu ni. Business yang ada future kan.... Tahniah dari kakak...