Thursday, November 18, 2010

Tidak rasa seronok pun....

...bila aku bersetuju akhirnya bila kakngah nak pergi cari kerja. Ingat tak dulu dia pernah ikut orang berjual sayur-sayuran di pasar tani, tokei tu dah tak jual sayur dah, apparently dia pun ada banyak faktor-faktor yang tidak memberangsangkan. Oleh kerana itu, kakngah nak mencari kerja sebagai sales girl di pasaraya, luckily ada 3 pasaraya dekat dengan rumah kami, dan kakngah pergi mencuba di salah-satu daripadanya.

Apa yang aku rasa? Tidak seronok pun, kerana umurnya masih mentah.

Entahlah....
Argghh, biarlah aku dengan kehidupanku, kan... jum tengok gambar.
jari kakngah dan kawan-kawannya sebelum bercuti panjang pada tahun ini.
betis dan kaki di dalam treksuit, bergambar kenangan dengan kasut sekolah... alahai.... dengan kasut sekolah pun nak bergambar. hahaha

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

ckLah@xiiinam said...

...serba salah ya maksu! Hmmm, tk taulah macam mana....belum rasa lagi sbb anak masih sekolha. SPM pun baru nk ambik sehari dua lagi...

ckLah@xiiinam said...

sekolha...adalah sekolah! Haha

Mak Su said...

cklah, sampai tershasul menaip ;p

Mr feckry said...

pengalaman akan mengajar segalanya

Mak Su said...

mr feckry, betoi

kak ina kl said...

biar ajer maksu..biar dia rasa macammana susahnya nak cari duit ..anak akak semua pun mcm tu..lepas habis spm kerja kat petronas ajer

GDIZ said...

salam maksu.
Harap belum terlamat nk ucap selamat hr raya aidiladha.
sy rasa biar kakngah tu merasa pengalaman cari duit maksu. mcm mn susah senang. Baik juga utk masa depan sementara tunggu result kan.

shasha said...

hmmm...selamatkah mak su...risau la pulak dgr camni....

Rozita said...

semoga semua nya baik2 saje...

Kakzakie said...

Salam Mak Su,

Cuba biarkan dia belajar cari duit. Nanti tahulah dia susah ke senang nak cari duit. Cuma kena pantau juga dgn siapa, di mana, pukul berapa pergi balik dan bla...bla.... Memang risau kalau dah nama pun ibu....

puterikurekure said...

maksu, ni bukan budak2 je suka bergambar camni. mak budak pon suka oo...~

kak ngah dah ada rasa tanggungjawab nak cari duit sendiri tu. maksu relakanlah tapi kena pantau jugak. :)

julietchun said...

saya dulu pun masa cuti sekolah mintak izin kat mak nak keje, mulanya dia tak bagi tapi bila dia tgk saya sungguh2 barulah dia bagi. tu pon dipantaunya setiap jam :D

wifenavy said...

time sy dulu, mak suruh2 sgt gi keje.. katanya 'sakit mata tengok ngko makan tido kat umah, kalau keje dpt jugak duit poket'..

MOKCIK AZWA said...

kalau dpt kerja kat mekdi ker keyfcee ker pong okes gak...pizza hut pong ok...lepas dah pandai buat pizza, bleh buat sendirik kat rumah hehehe

Cik Pah said...

saya dulu waktu tunggu result srp pun keje kat hankyu jaya ampang park.. oklah kak..takde ape.. just carik pengalaman dan dlm masa yg sama carik duit untuk naik form 4 pulak.