Thursday, November 25, 2010

Status hari ini

- sudah berworkout since bila ek, actually since last 2 weeks on and off, last week quite berdisiplin, this week tak buat sehari sebab ada hal
- mengikuti diet yang 'betul' iaitu makan nasi 3 kali sehari dengan ayam goreng rendang daging lalala ;p
- jarang-jarang minum sebab malas nak pergi terkucil, di tempat cari makan ni toiletnya adalah jauh skit (doktor marah, kurang liquid dalam badan boleh menjadikan jantung anda lemah)

BERITA GEMBIRA
- rasa badan ringan
- tapi masih ada sikit kesan bengkak di tumit, doktor kata kalau tak jaga boleh kena gout
- pinggang seluar dan kain sudah mula longgar
- lengan baju terasa gedobos-gedobos (longgar)

TAPI,
kenapa lengan aku masih belum berketul-ketul ni?

SETERUSNYA belum lagi masa nak dapatkan baju bersaiz sedikit kecil, sebab aku ni jenis yoyo. Harapnya semua berjalan lancar, kena kuruskan badan sebelum field work. PERCAYAKAH?

Sebelum pergi ambil gambar orang kahwin, kenalah kuruskan badan, takut nanti kena baling kerusi oleh tetamu sebab FOTOgrafer adalah blocking, waakakaka (giler berangan, harap-harapnya termakbullah, amiinnnnnn)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

21 comments:

T@sh Sch@ said...

ahaks ...

yoyo jer maksu nih ...


swimming jom!! sambil tgk ikan di laut ... lalalla asam di darat ... lallala

atty's said...

maksu berdiet mcm saya lah ..hheehhehe..

Cik Pah said...

go maksu go maksu.. chaiyok..

eis said...

go mak su!

PuteriKureKure said...

wah wah maksu...saya kagum!!!!

en_me said...

kena berangan dulu makk, pastu baru leh jadik kenyataan.. kanns

kak Erna said...

mak su..akak ni jenuh berdiet la kononnya..tapi..semua baju yang ada dah mengecut..dah mula nak ketat...

PinQib said...

betoi ke diet tu maksu. kalau betoi. nak ikot ni., kuikuikui..

Ps- SORRY LAMA X LAWAT. BZ N LINE COVERAGE X BAGUIH. HAVE A NICE DAY

PinQib said...

betoi ke diet tu maksu. kalau betoi. nak ikot ni., kuikuikui..

Ps- SORRY LAMA X LAWAT. BZ N LINE COVERAGE X BAGUIH. HAVE A NICE DAY

Zareda Norman said...

diet makan nasi 3 kali sehari sangat berbaloi.. i loikkkeeee

Mak Su said...

ni bukan diet ni, tapi namanya mentekedarah, hahaha

MOKCIK AZWA said...

eh betoi la diet makan nasi tiga kali sehari tu...tapi kuantiti kena sikit la..kalau dua tiga pinggan sekali makan memang assalamualaikum la jawabnya hahahha

shasha said...

ganbare mak su....!!

*nak ikut cara kita tak?? pagi oat..lunch makan apa saje...petang sblm gi gym makan oat..malam kalo lapar makan oat lagi....bole?

anymz said...

waaah!akak kan tiap tahun berangan nak diet.tiap kali ngadap pinggan tiap kali tu lah akak berazam nak makan sikit tapiiiii tiap kali tu lah akak mentedaghah..bukannya sikit..lebih2 lagi kono masak sbb nak isi blog dapur akak tuh.blog cari makan tu maksu...hehehe

sekamar rindu said...

salam...maksu,

taklah sampai kena balig kerusi..

hehehe

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, drink a lot of Chinese green tea. Malam sebelum tidur maybe warm cocoa.....

I love ayam goreng rendang....saya pun guarantee tiga pinggan lichin, ha ha.
You stay easy, Mak Su and have a pleasant weekend, Lee.

ps, I like your hubby....love his style of proposing. Ha ha.

aliaaroslan said...

usaha tangga kejayaan!

rieyana ynn said...
This comment has been removed by the author.
rieyana ynn said...

maksu...yana ada tag maksu...harapnya maksu tak kisah ya,,,;d

rieyana ynn said...

maksu...yana ada tag maksu...harapnya maksu tak kisah ya,,,;d

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

maksu...kina dtg singgah. kina doakan maksu cpt sihat yew.

p/s: kalau kina menang cOnteh tuh kina x mo belanja cendol pulut. kina nak bg tOpup maksu RM10.00 yew