Friday, November 5, 2010

Salam Satu Malaysia

Kring, kring, kring, 'assalamualaikum, nasrun ek? akak nak file kertas yang ada poket tu, 2 ya, nanti tolong panggil kalau dah ada ya..."

"Kak, errr, ni Aji lah"

"Eh, alah, salah orang. Sori ya aji, akak tak perasanlah, suara
"engkau orang sama je, engkau pun cakap macam orang melayu, hi hi hi"

"Tak pa kak, tak pa"

"Nanti engkau call ya, Happy Deepavalilah, nanti bawa balik muruku minggu depan ya"

"Thank you kak"

Aji adalah Sivaji, pembantu stationery di tempat cari makan.

Happy Deepavali buat kawan-kawan, kenalan beragama hindu dan Salam 1 Malaysia.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

11 comments:

Yunus Badawi said...

Ingat pak aji yg jawab panggilan tu. Rupanya Sivaji.

kakngah said...

terus terbayang rajnikanth
:P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

nak maruku gak..

padiaapppa!!

Insan Marhaen said...

patutlah malam tadi ada bunyi mercun. raya rupanya...

azieazah said...

I like Vadai @ Massalodei...!

makdara TERdiva said...

ternyaris dpt in-law raya deepavali...heheh!

LiNda said...

ammaa !

Ibu n Abah said...

mak su..
kat opis akak ada 2 aji
aji mulok
aji sulaiman...
(betullah aji..)
dan ada Lan..
Poobalan....

nabilah_2908 said...

hehe..Maksu tak pi beraya ke ke rumah Aji..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SELAMAT PENGANTIN BARU

Mak Su said...

yb, kakngah, gadis kg separa bdr, IM, azie, mdt, linda, nabilah :), saspen ek.

ibu n abah, itulah kan.... orang ingat lan mazlan, rupanya poobalan ek

tak gi mana-mana ler, sy dok sini jer

Pala Maldini said...

nak maruku gak..

***kenapa kalau klik comment Mak su ni, keluar 2 window dan always yang "Test your IQ" ?