Thursday, November 11, 2010

Sakit-sakit

Semalam kitorang ada fire drill, kami semua terlibat. Tapi pihak pengurusan bangunan dah beritahu kepada encik2 dan puan tali leher tentangnya dan mereka digalakkan untuk berada di tempat lain pada waktu fire drill! (mungkin untuk elakkan ketiak mereka berpeluh-peluh...kan...). Orang-orang yang tidak sihat pula diberi pelepasan.

Aku bukan tak sihat nak katakanlah, tapi dah seasonlah bang.... anyway, aku akur dan ikut turut tangga dari tempat cari makan di tingkat 20! Masa turun tangga tu sakit lutut, gris dah kurang gamaknya.

Tapi bangun-bangun ni, sakit betis pula!! Nak mintalah ihsan sesiapa tolong urutkan ya... lainkali tak buat dah, aku nak buat excuse, "Bang, saya ni perempuan dalam pantang, tak boleh turun tangga naik tangga, takut 'bintan'!"

* gambar akan diupload later

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

luahfikiran said...

SALAM MAKSU,
NAK TOLONG TAPI TAK BOLEH TOLONG MAKSU ! JADI MAKSU KENA USAHAKAN MAK URUT BUKAN PAK URUT.

zino said...

taruk minyak angin hehe...

shasha said...

tingkat 20?? pengsan..saya paling teruk pun dari tingkat 16 je...

MOFASAD said...

hahahaha

pB said...

salam



tingkat 20 !!!!
Tinggi tuuuuuuu

[-suziey-] said...

ok la tu maksu..nk tunggu suka2 turun tangga mmg xde lak an.hiks:p

[-suziey-] said...

ok la tu maksu..nk tunggu suka2 turun tangga mmg xde lak an.hiks:p

aNIe said...

Hehehe... kalau ada kebakaran sebenar... orang bentan pun kena turun tangga tau... takde pengecualian...hehehe

achik said...

tingkat 20? perghhhh!

Mak Su said...

DLF, mak urut? hik hik hik

abg zino, minyak paneh ;)

shasha, mmg pengsan

mofasad gelak jer kan.. meh ler

pb, acik - a'ah.. makanhati nak turun

suziey, adoiyaiii

kak anie, ahaks

Cik Pah said...

saya tak pernah alami fire drill sewaktu kerja nih..kalau buat pun no hal.tingkat 1 jer..

dulu dulu ada lah waktu kat uitm .. tapi kami dah dikategorikan sebagai mayat lah.. sebab lembab sgt nak turun..mmg dah hangus terbakar.

Mak Su said...

cik pah!! hahaha :)

atty's said...

sapu minyak panas maksu..