Tuesday, November 9, 2010

Percaya

I told them firmly, "rezeki di tangan Tuhan, bukan di tangan manusia", bila mereka cuba menakut-nakutkan aku dengan fakta kegagalan.

But what they don't know is, i am the one who really needs the encouragement, when i have received like almost none nowadays.

And what they don't know is, i am the one who fears the failure;

And what they don't really know is, i am the one who needs to believe. To believe.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

pB said...

Salam Mak Su



berani kerana benar

jedi said...

btol tu kata maksu...daku sokong 100%

princeduyong said...

believe it...just do it...begin with failure...ends with success...

kak ina kl said...

betul tu maksu..akak percaya dengan apa yang kamu taipkan itu..

oo dah tukar langsir dan perabut yer

Mak Su said...

tq pb, jedi

princeduyong, takutkan kegagalan sangat besar saat ini

kakina, thanks.. santek tak?

MOKCIK AZWA said...

Mak su...believe in yourself...yes rezeki di tangan Allah..

dont feel down by how others treat you...hehehe..kata2 motivasi utk diri sendiri jugak ni

Ibu n Abah said...

mak su...
chantek nya rumah baru..
(dah lupa nak komen apa tadi... sebab terpesona dengan rumah baru mak su...)

Pala Maldini said...

orang kata.. kita belajar lebih banyak melalui kegagalan berbanding kejayaan..

silbi abigail said...

Salam maksu.. Tapi kadang kawan sebelah yang seiring jalan, jatuh tersadung atau tergelincir pun kita gelak dulu, baru kita hulurkan tangan untuk dia bangkit..

Kena layan lagu Search, sambutlah tangan kukawan, aku sedang bermimpi..

Enna Banana said...

tahniah!
http://enna-banana.blogspot.com/2010/11/and-winners-are.html :)

~ yus ~ said...

Teringat cerita P Ramlee, Ahmad Albab...diolog beliau yang berbunyi :: kekayaan, kebahagiaan semuanya datang dari Allah, bukannya dari bapak::

rATu kEBaYA said...

betul tu maksu

Mr feckry said...

lawa templete..

rezeki tu tuhan punya ..kita ni dipinjamkan je













kan MAKSU?

Zaitun said...

Sweetnya rumah baru.
Fakta tu memang betul.

Kakzakie said...

Salam maksu,

Smelt something. Maksu nak start business ke? Carry-on mesti boleh atau beralih angin sebab laman rumah pun baru. Mesti ada sesuatu nie....

Mak Su said...

thanks semua, sy amat menghargai kata2 dan pandangan... tak dapat nak sebut nama sesuatu sbb rasa terharu dalam hati.... wish for my luck