Tuesday, November 23, 2010

Out of nothing at all

Tiba-tiba terasa sakit dan sebak dan merindui si arwah Yang Telah Tiada. Bagai masih tidak boleh menerima hakikat, bahawa bukunya telahpun ditutup.

Kesedihan ini membawa encik kenangan kembali ke zaman retro, ketika lagu ini hebat diperdengarkan di ruangan udara, entah kenapa, mungkin kerana iramanya yang lembut dan tinggi penuh perasaan dilagukan oleh Air Supply membuatkan fikiran aku melayang. Di sini aku kongsikan sedikit liriknya :

I know just how to whisper
And I know just how to cry
I know just where to find the answers
And I know just how to lie

I know just how to fake it
And I know just how to scheme
I know just when to face the truth
And then I know just when to dream

And I know just where to touch you
I know just what to prove
I know when to pull you closer
And I know when to let you loose

And I know the night is fading
And I know the time’s gonna fly
And I’m never gonna tell you everything I gotta tell you
But I know I gotta give it a try

And I know the roads to riches
And I know the ways to fame
I know all the rules and then I know how to break ‘em
And I always know the name of the game

But I don’t know how to leave you
And I’ll never let you fall
And I don’t know how you do it
Making love out nothing at all

(Making love) out of nothing at all
(Making love) out of nothing at all
(Making love)Out of nothing at all
(Making love) out of nothing at all
(Making love) out of nothing at all
(Making love) out of nothing at all

Every time I see you all the rays of the sun are all
Streaming through the waves in your hair
And every star in the sky is taking aim at your eyes
Like a spotlight

Terimakasih Ifah, sebab sudi follow blog ini, yang kadangkalanya bercerita, kadangkalanya bersedih, anyway, have fun! :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

13 comments:

luahfikiran said...

SALAM,
LF DAPAT MEMAHAMI. BERSABAR DAN DEKATKAN DIRI KEPADA PENCIPTA KITA.

azieazah said...

Salam...

siapa kita untuk menolak takdir...

Kakzakie said...

Salam Mak Su,

As human being we have to face all unpredictable which is Allah's fated.

gee ryder said...

lagu feveret saya ni maksu. dulu masa sek siap beli kaset air supply pastu mp3 lak hehe

Ummi said...

lagu feveret ummi ni mak su, kalau dengar mesti feeling habis

kalau sedih2 jangan layan lagu arwah sudirman, lagu buat sebak

bertahun-tahun ummi layan lagu sudirman bila arwah kakak meninggal, rasa macam dunia ni gelap :(

wan nurul hezrina abd halim said...

maksu salam kenai..tq sudi jengah blog mummy

kella said...

lumrah kehidupan... semua akan meniggalkan dunia juga akhirnya.. ntah bila kita pula...
dekatkan diri sentiasa kepada Allah..

kita tahu lagu ini...

ps;maksu, kita ada tag maksu..panjang benor.. saja nak tahu diri maksu lebih dalam.. :)

Me, Myself and I said...

Salam Mak Su,
Lagu2 Air Supply menjadi lagu favourite saya suatu masa dulu. Maybe sebab melodi yang mendayu-dayu kut..hihi

julietchun said...

hidup tak selalunya indah tapi yg indah tetap hidup dalam kenangan.

Mak Su said...

tq DLF

kak azie, kakzakie - true

gee :)

ummi, insyallah, akan cuba jauhi irama mendayu2 ni

salam kenai juga uwat mummy

tq kella, oh, ada tag?

me, myself and i - perhaps kan... memang mendayu2

julietchun - itulah tu, kenangan tu terlampau kuat

rATu kEBaYA said...

sabar ye maksu... mesti ada hikmah tu..

Mak Su said...

rk - mak su nak bermanja dengan rk lah

Zareda Norman said...

mak su
i know the feeling... :(