Thursday, October 14, 2010

Lohong

Sebenarnya pagi tadi agak sibuk, menjelang petang pula agak kalut.

Ada 1 projek yang aku kena siapkan dari bulan ogos dok terbengkalai sebab melibatkan banyak pihak, aku ni cuma organiser dan tukang kumpul bahan untuk submission, terpaksa tunggu sana sini, tapi bila lembap, maka aku lah yang salah.....

Dari segi lain, ingat nak juga jawab tag dari pink, nak buat oktoberian entri untuk makdara terdiva, tapi satu pun belum gerak.

Dah tu, old schoolmate pula meninggal dunia, bekas jiran pula tu. Memang rapat. Baru beberapa bulan yang lalu ada sebut-sebut nama dia untuk buat reunion, tapi tak kesampaian...

beberapa tahun yang lalu adiknya kahwin, emaknya datang ke rumah menjemput, tapi aku tak pergi sebab tak ada siapa nak jaga anak, masa tu anak-anak aku masih kecil-kecil.

.................... ? .................. ? ............... ?

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

15 comments:

kak Erna said...

mak su..senyum sendiri bila baca tajuk ni..teringat dulu arwah bapak bila marah ngan budak2 yang nakal ..akan terkeluar lah perkataan itu.."lohong betul budak ni"..tak tau sama ke tidak engan maksud lohong mak su ni..he he..

Shifu67 said...

emmm... dah ada list old schoolmate yg 'kembali'..... next?

:)

shasha said...

tak ada rezeki nak jumpa kot?

one said...

cerita bahagian A,memang rasa nak extrovert agar pihak2 lain tu empati dgn kita.kalau org wat cam tu kat depa camno?
cerita bahagian B ni,terkilan pun ado.rasa nk emo jap eh...

rasp said...

tag tag nie kkdg mmg niat dah pasang nak buat...TAPI, yg tinggal niat je laaa :)

Uncle Lee said...

Hello Mak Su, apa meaning that word 'Lohong'? I never seen this before.

Sorry read your schoolmate passed away. Always sad lose a friend.
You stay easy, and do a good job on that office submission, then boleh dapat promotion plus 30% gaji naik, ha ha.
Stay young, Mak Su, have a nice day, Lee.

Uncle Lee said...

Hey Mak Su, is that you, the lovely lady in previous posting? In the swimsuit? Ha ha, just joke joke.

Wow! Selalu hide behind pokok pisang, pokok kelapa, pokok durian, pegang daun macham tu Hindi Bollywood movies sing song, now see you.
You sure looking good too. Pweeeet, pweeoooo!
That is a Canadian wolf whistle, ha ha.

Saturday petang you free? Kita pergi Pantai Chinta Berahi makan seafood? Ha ha ha. Have a nice day, Mak Su, Lee.

Peminat Katie Holmes said...

tiada rezeki nak bersua.

Mak Su said...

kak.... saya x pasti maksudnya, sy ingatkan lohong maksud emptiness

entahler shifu

shasha, gituler

one, tq

rasp, itulah, dok pasang niat jer

uncle lee, tq, hahaha, i nak pergi pulau sibu

Mak Su said...

peminat katie holmes :(

atty's said...

alfatihah utk schoolmate maksu..

nabilah_2908 said...

lohong itu lubang kan mak su or erti kata lain kosong.. :)

hmm...lepas satu..satu....sabar lah maksu...

jom ke APA KATA HATI pulak,
OH MALAYSIA

Suzi said...

al-fathihah...

Mak Su said...

tq atty, nabilah, suzi

PinQib said...

apa kaitan ngn tajuk entry???

Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?