Wednesday, October 13, 2010

Ridiculously unbelievable

People spoke about it many times, but only recently I got the opportunity to watch it, but in order to do so, I have to hide the remote control from baby w saying that some butterfly or cat or alien took the remote.... hehehe

But, how to babysit your own husband whom you... eerrr.... aaaa.... and watching him die as an infant... aiyoyoo, this is very very strongly ridiculously unbelievable man...! not in your nature that people will be living backward, alamak! sangat sangat melawan suratan takdir.

I know we have the saying that "With God Will Nothing Is Impossible", but there is this natural rules and regulations we follow from decades and there's no changes in it.

Well, i do believe in miracle, i believe it when one can read today but cannot read tomorrow due to many reasons but borned as an old man and die as a very beautiful-sweet-lovely-to-hug-infant? aaaaa!!! i can't bear it!!! i can't i can't!! gilo ko apo?

eh? kenapo pulak aku yang tensen, it is just a story, right?

And then, when the makwe was hospitalised, there's too many IFs, if the packaging lah, if the shoe lace lah, if the cab driver lah.......

Islam says there's no IF, IF is only usable to make comparisan in your planning. if i study i will prosper, but if i don't study, failure is in my hand already. if i fall sick during exam i may fail, but i may succeed depending on the luck and whether i remember the syllabus or not, therefore i must take care of my own health. If i write blog i may be a popular person, but if don't show my face and not publishing my name no one will know me unless i put an email address at the side bar ... eh! hih hih hih.

By the way, encik butang tu memang sangat hensem dan glowing when he's back from his lonely planet travels, i believe it's the time to thank the makeup artist, ahhahahaha.

But to babysit encik butang as an infant? mak aaiiii ...... aku! aku! aku....

pin_san

Disclaimer: ini adalah tentang perasaan saya sahaja, bukanlah sebuah kritikan atau ulasan terhadap cerita berkenaan....TAMMAT

Terimakasih kat nurazzah8 dan jue sebab sudi follow saya. Mengenai soalan tentang block blog kita dari peminat (eh wah), uols lah, bukan saya..... Maksu dah buat posting dulu, nanti maksu cari balik urlnya dan kasik tahu kat you ya... ta ta

luv ya :)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

puterikurekure said...

hehe. citer tu sweet je sebenarnya. suka tgk.
:)

Mak Su said...

intan.....endingnya sangt sedih, tu pasal ler tak leh terima penceritaannya kot... huhuhhuu

Masy said...

terus x paham. heheeh

MOKCIK AZWA said...

ni pasal citer yg Brad Pitt berlakon tu ek??? the curious case of J [something] Button ?

sad ending malas nak tengok huhuhu...nanti jadik maksu hahahaha

atty's said...

sad ending..

Mak Su said...

masy, alah, cerita yang brad pitt berlakun tu,lahir tuwa mati as a bayi

mokcik, the curious case of benjamin button, a'ah, nanti sedih dan meracau plaks, hahah

atty, iya

GaDis CoMeL said...

tak pernah tengok pun cite ni, sy sgt jakun. haha

kakLuna said...

tak berapo nak faham. cubo translate bahso sanskrit pulak

oo pasal cito tv..

Mak Su said...

gds comel, ada kat acetero

kakluna, ooh, sori, sori

Cik Pah said...

oh..yg brad pitt tuh.. even tho dah tua pun bini dia tuh still sweet kan.. n mmg sedih lah ending nyer.. camne ek.. boleh jadik terbalik hidupnye.. ada ker kak kes camtuh ?

Mak Su said...

cik pah, tak cayo den , sikit pun den tak cayo.

tapi boto memang adat dunia orang tua akan kembali muda i.e nyanyuk dan perlukan someone to look after him, her sebagaimana menjaga bayi. tapi tidak ler depa jadik bayi, hu hu hu

nottingham said...

leerrrr, benjamin button ke? cayalah maksu, siap tengok DVD lagi!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...
This comment has been removed by the author.
b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam mak su
napa nak di sekat sekat nih
D) saya nak buat dua post pasal jepun yang melayu dan korea yang melayu..lepastu baru pk nak letak gambo sendiri...tapi lepas tiga post tu rasanya nak jadi balik macam post post yang lepas takut orang termutah lak asyik certa pasal peremp

@xiM said...

selamat hari rabu maksu..")

Mak Su said...

nottingham, iya, cerita dia, tengok kat tivi

brutalsolo, alah, bukan nak sekat sangat, takut orang amek gambar jer dan buatkan aku slim dan seksi macam angel_li_na jo_lie ker. hahaha

axim, salam, salam :)