Wednesday, October 13, 2010

Mandi Sungai

saya gembira sebab gambar saya masuk dalam blog

sambil itu saya menjaga selipar kasut dan beg tangan pengunjung

sementara dak w ni berusaha nak melakukan renang gaya bebas

kakngah main baling batu di sungai diperhatikan oleh kaklang

w berusaha mendayung perahu yang tak nak bergerak


bila mereka dah kesejukan mereka jadi lapar, beli aiskrim roti dan kon sajalah


kakngah sibuk nak mencuba driving, lalu diberi peluang sekejap

saya termenung di seat belakang memikirkan di mana nak dapat cendul pulut bergula merah taruh red bean yang sedap dan marvellous dan awesome dan hebat dan canggih dan wallaawweee dan cayalah dan lemak manis dan ... errr..... (cukup-cukuplah tu berangan)

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

27 comments:

MOKCIK AZWA said...

hehehe mak su..jadi tukang jaga selipar jer kerr? Awat tak buat kuak lentang ker gaya kupu2 ker hahaha

uikss...gambar last sekalik serius benor...hehehe

nabilah_2908 said...

la...kenapa Mak Su tak join sekali mandi..?

sungai mana ni maksu..? :)


jom ke APA KATA HATI pulak,
CERMIN KU RETAK SERIBU

Mak Su said...

mokcik, iya ler nampaknya, huhuhu
tak buat kuak-kuak tu, sebb bikiniku basah hari tu mandi laut lum kering agik

nabilah, maksu takut air, sg kat ngan umah jer ;)

makdara TERdiva said...

ala..rugila maksu tak kuak lentang.. :)

nottingham said...

maksu, nak cendul tu jugak. drooooolllllll!

Ummi said...

bestnya, tengok asir sungi tu teringin nak mandi

kak ngah cuba pandu, kereta stop ke berjalan

mak su cubaan mengambil gambar sendiri ke tu?

[-suziey-] said...

waaaa maksu dh expose gbr skang..good..hehee..senang nk kenal:p
bestnye la mandi manda..:p

Cik Pah said...

cendol marvelos? hemm.. rasenya kat litte penang klcc / satu lagi kat stall tepi jalan kat penang..tapi dah luper nama jalan..

Khaizarien said...

kt mne nie maksu.. dah lama xmandi sungai huhuhu

tang last tue cam mnyelerakan je.. jom cari nak

Regard,
Khaizarien Blog
@ Sudi-sudikan melawati Khaizarien In D' House

Mak Su said...

mdt, tak per, saya kacik peluang kat orang lain ;p

nottingham, oh yeah, jum

suziey, hehehe

cik pah, ler, jauhnyer dari tempat saya

khaizarien - mmg best pekena cendol time panas panas ni

Enna Banana said...

wanna invite u to join up this contest
CONTEST I LOVE ICT!!!
come come :)

kak Erna said...

mak su..sama lah kita..kalau pi mana mana..tukang jaga selipar..ke..beg ke..makanan ke..

Aleeya said...

leww nape tak mandi maksu..syoiknye tengok air..lau dpt wat tejun papan anjal pun okehhh turrr

julie^beth said...

pegi mandi sungai di mana maksu? kalau di langat, di jalan cheras ada jual cendol n rojak. sedap. depan taman mesra.

Tihara said...

wah wahh hepinye maksu g picnic.tk igt kat org :P

shasha said...

mak su!! saya pun mahu cendol!!

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

mak su dok blakang mcm madam besar tau!!

kewl~~

kakngah said...

balik kolo pilah la maksu..
baru dapek cendol yg mabeles!

Rozita said...

akhirnya dapat tak cendol yg mavelles itu

syaf said...

alahai mak su,,,,seronok nyer berkelah...samapi berangan2 nk makan cendol pulot bagai

atty's said...

lama dah x mandi sungai .saya baru aritu makan cendol yg mcm maksu idamkan tuh

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

pas mandi ...sejuk...lapar....pergh....dh kenyang dpt tido..lagi syoookkk

KAKTINY said...

kalau cendul pulut bergula merah taruh red bean yang sedap dan marvellous dan awesome dan hebat dan canggih dan wallaawweee dan cayalah dan lemak manis dan... itu di ganti dengan puding cocktail bersusu krim yang berwarna kuning kekuningan likat pekat melikat dan bercastard yang dipenuhi timbunan cocktail aneka buah dengan campuran king longan besar yang crunchy ditambah pula ais batu berketul ketul dalam mangkuk yang sungguh mengancam jiwa di kala kepanasan hati dan badan.. OKEH TAK??.. hahahaaaa...

Pala Maldini said...

the best cendul, orang kata ada di tasik titiwangsa.. saya tak pernah la cuba.. orang yang kata..

syamimi azmira said...

Sungai mana maksu dan anak2 pergi,kenapa tak join mandi,best tu tentu airnya sejuk gila...
Zai..mamasya.blogspot.com

Shifu67 said...

amboiii ko punya cendulll.... terliur la pulak aku...... dah 20 tahun tak minum cendul cam gitu

PinQib said...

wAKAAK.. nasib bby w pakai baju x cekci ngat =)

Jum Singgah yer

Latest entry di:
Lagu Nangis
Ciri bini idaman
Oke tak eden?