Wednesday, October 6, 2010

Lesen

ada road block utk motosikal; selalunya biarpun aku pakai helmet separuh tu, idak pula kena tahan, dia yang berdiri di tepi jalan tu meminta lesen, kat hubby. Hubby pun keluarkan lesen... lalu dia yang bertugas pun bertanya, 'bang, lesen abang ni bila mati?'

Hubby, 'entahlah cik, saya belum cek lagi'

'dah lama ni, tengah bulan september, ni dah bulan oktober'

'oopsss....'

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

31 comments:

kakngah said...

habis tu..
paksu chot kene szman tak??

nabilah_2908 said...

opss....

sure dpt surat cinta dr abng po punya lah..kn..? :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BELASUNGKAWA BUAT MAK UDA

~♥ iella ♥~ said...

baru2 nie kes tamat tempoh lesen gak...smpai 2 minggu pergi balik keja guna lesen yang 'mampus'..
Rezeki,tak kena tahan gn pak polisi...tp takut gak..balik slalu cri jln yg jarang ada road block..

Gn helmet pun pakai yg separut tue..kena tahan,sure dpt surat saman pnya...hihi

Salam Kenal Mak Su

S>A>H>A>B>A>T

Cik Pah said...

ala ala ala.. biasalahkan kak.. kengkadang benda camni mmg tak perasan..

eh.. saya nak cek lesen saya pulak..

Ain said...

setahun sekali jer kita renew lesen tu, memang biasa la kalau lupa date expired dia kan....

ganti ngan lesen maksu jer la...

hehehe...

azieazah said...

Memang, kadangkala kita sering terlupa...

Zareda Norman said...

ngaku jer salah dan janji nak renew secepat mgkn.. sure lepas punye.. hehe

Mak Su said...

k.ngah, nabilah, idak, nasib baik

salam kenal juga buat iella

cik pah, cepat cek

ain, tarikh yg sama , huhuhu

azie, petanda we are human :)

zar, a'ah, apa nak buat, sengih aje ler, hi hi hi

julietchun said...

bab lesen ni selalu lupa kan :P

tukang karut said...

dialog seterusnyer...
ala abg pulis ni mmg encem,macho.skali tgk mcm salman khan la...

Mak Su said...

juliet, mmg, sbb dia tak dak alarm, hahaha

tukang karut... hehehe, oops!

relevan said...

Lesen mati sila tanam..

nottingham said...

kena 300 ke?

iina said...

tu yg kdg2 saya suka buat 5 thn trus hehehe tiap thn musti check ;)

KAKTINY said...

aaaaaaa???... sejak cik abang dok mengantor mengambik nih, tak teringat langsung nk check.. aramaaakkk!!.. suda matilaaa... uhukuhukuhuk...

Tihara said...

boleh plak jwb entah..kah kah kah

PnConfused said...

inesen jer jawab entah... keh3

manje said...

paksunya kena saman tak nih?

Ciklinn said...

hadoiii mmg sellau berlaku kes2 cengini.. polis pun senyum jer dah.. sbb nampak ikhlas jer muka org bg lesen yg dah mati tu(sbb tak tau mati cuba kalu tau.. mau pucat lesi gegel2 kan).. hihhiihi

se baik sebulan jer xpired

shasha said...

kena saman tak?

tasekM said...

biasa la kan su... bukannya selalu nk tgk lesen tu...


.

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

kena saman le tu??

zino said...

oops terlupa nak renew, musim raya hehe

MOKCIK AZWA said...

Me too dah serik asyik lupa sampai expired...terus renew sampai 5 tahun...bila road tax nak expired, selalu check lesen sekalik...huhuh

Ibu n Abah said...

maksu...
memang haru kan.. boleh luper..

atty's said...

kena saman x maksu..

Masy said...

encik yg tanye tu... sudah gaharu, cendana pula. hahahaha

Peminat Katie Holmes said...

saman-saman, jangan tak saman.haha

Pala Maldini said...

Betul la.. bab2 renew lesen selalu lupa..

GaDis CoMeL said...

lepas baca ni, terus belek expired date kat lesen tu.

selamat. lambat lagi. haha.

LiNda said...

check jugak arrr