Tuesday, October 12, 2010

Bajet

Hhhmmm, depa kata nak balik kampung, depa tanya bajet, "ada bajet tak?"

macamanalah aku nak jawab, bajet membajet ni kena tanya kat Kementerian ler. Kementerian Kewangan, PM dan yang seantero dengannya....

aku ni, mana nak ada bajet, manjang tak masyukk jer.. manjang larriiii jer

eh! senior masa kat sekolah follow saya, terima kasih kak ciksembang di ciksembang dot blogspot. tapi kenapa pelik blognyer?

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

ima said...

salam mak su...cakap tentang bajet ni...klu saya nak balik kg mesti ada bajet besar...maklumlah jauh...apa2 pun kita tengok bajet kementerian je lah...:))

DrSam said...

salam maksu. zaman ekonomi yang tonggang terbalik ni, bajet keluarga memang kena jaga betul-betul. Ni nak tengok apa cerita bajet negara tahun ni...

Mak Su said...

ima, mmg, perjalanan jauh, mesti nak kasik cantik baru selesa nak balik

drsam, saya tungguuu .... :)

p/s: saya dah ketemu link ciksembang blogspot, tadi tah kat mana saya klik, heh heh heh

anymz said...

ermm..menjelang anak2 nak membesar ni cenggitu lah maksu oi..budget manjang lari....sabar yo lah

Mr feckry said...

jumaat ni gua pegy parlimen

arsaili said...

salam..moga ada berita baik tang bajet membajet nih ...

Mak Su said...

kak anymz, hehehe, anak2 membesar, saya men-tuwa

mr feckry, sila sila, nanti kabo ya

arsaili... huhuhu, iya ler

wa kaljis said...

Slaam dan hai maksu.. semua tgh tunggu bajet kementeiran kewangan skrang ni hehe.. Bajet dah alama dah abis lepas raye ituhari hehehe..

Mak Su said...

kaljis...hheehehe

Aleeya said...

arap2 gomen ade bajet nak bagi bonus 2 bulan nanti yippieee hehehe

manje said...

salam maksu

kita pon ngah tunggu berita baik
bajet 2010 ni... (^__^) ~

makdara TERdiva said...

malu bila kwn2 sekolah tau & tumpang baca pasal belog picisan MDT ni..

tp tulis belog tak malu plak..haha!

GaDis CoMeL said...

sama lah kita, budget lari memanjanggg.. tak masyukkkk..

nabilah_2908 said...

hmm...bila cakap bab budjet...

enth la..biasanya sy ikut hati..kalau hati tu rasa nak balik kampung...tp tkde budjet..sy redah juga.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
ALAHAI Z

alyia said...

bajet langsung dahhh lari 2000kilo/jam.. haihhh semput hujung nyawa dahh nie

Tihara said...

lam rumahtangga , isteri pn mcm menteri gak..sy sua jadi PM :D