Monday, October 4, 2010

Backpackers

Kami semua sudah packed barang dan carried on our back, so we were 'backpackers', ngeeee.... naik bas, hari Jumaat pagi, 8.30am. Kemudian gerak ke utara melalui lebuhraya utara-selatan, dan berhenti di Tapah sebelum masuk ke lencongan di Tapah. Perjalanan agak seram kerana jalanraya yang sempit dan bercerun, dan agak seriau bila berselisih dengan kenderaan besar yang lain.Sebaik sampai, kami dijemput untuk mengisi perut dulu sebelum check-in ke bilik masing-masing. Bintang tidak dapat diberi untuk makanan sebab tidak sesuai dengan tekak saya, hu hu hu.

Petangnya adalah sesi penerangan oleh encik-encik tali leher dan permainan telah diadakan di mana aku yang blur-blur dan malu-malu kucing tidak dapat contribute untuk mendapatkan kemenangan. maaf ya, maaf maaf

Malam diisi dengan karaoke dan lalala rarara gagaga hahaha, dan pagi sabtu adalah acara bebas, kami semua berpakat untuk mengempiskan wallet masing-masing.
Tempat-tempat untuk mengempiskan dompet kocek poket dan barang-barang berkenaan adalah di strawberry farm dan gerai-gerai sayur, bukan di mega mall mana-mana. Kita semua adalah nature lovers. Lihatlah kaktus yang tumbuh segar di lembah kaktus, kalau dengan aku, harus dia mati beragan, sebab aku tak pandai berkomunikasi dengan tumbuh-tumbuhan, huhuhuAku tak bawa banyak duit jadi aku cuma belikan stroberi, Cameron epal, gula-gula dan pencil case untuk anak-anak. Sebotol madu yang berharga RM10, uncle tu cakap, 'ini barang ori punyaaa' dan none for myself. Sekarang baru aku nak menyesal, at least belilah fridge magnet, kan.... hish..... semua tak ingat, asik ingat orang tersayang yang ditinggalkan di rumah saja, dan untuk dak w, adalah stokin dan sarung tangan stroberi :D
Sebelum balik, sempat bergambar di tepi 'rumah api' tapi tak ada api......

Selamat tinggal tempat yang dingin, nanti jumpa lagi, insyallah........

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

16 comments:

MOKCIK AZWA said...

comellah stokin stoberi tu...i likee hehehe

tukang karut said...

sejuk lg ker cameron tuh?lame dh tk smpai sne....

Pensil Organik said...

yang penting hepi2 joy2..

relevan said...

Mok Su..makan angin..besh!

puterikurekure said...

wah...jln2 cameron ye maksu. len kali bawak anak2 dan paksu chot skali eh.

Nia said...

wah,..dah best kat cameron highlands sekarang,..lamanya tak pegi..huhu

joyahsport said...

nak stokin!!comey..

Mak Su said...

mokcik, joyahsport... maksu jumpa saiz kecik jer, huhuhu

tukangkarut, sejuk bangat selepas maghrib, siang2 sejuknya bearable ler, best gaks, pegi tido kat hotel di highest point

pensil, yezza

relevan, kompeni tanggung ;)

intan, insyallah, cumanya maksu rasa tak leh lama, rindu suasana bizi di kl

nia, orait gaks, bagus kat orang yg nak beli sayur, hehehe

KAKTINY said...

akahkahkahkah... comey sungguh stokin stoberi itu!.. hahaha..

UnGu VioLet said...

stokin strawbery pun ade yer.. comeyy..

T@sh Sch@ said...

nak strawberi purse!

Mak Su said...

kaktiny, tapi sedikit besar utk w ;p

ungu violet, segala mcm storberi ada... ;p

tash, ada gaks kot, tak pasan, asik dok memandang kat stokin jer ;)

julietchun said...

stoberi coklat, nyum,nyum :P

Tihara said...

ini laa..my fav place to go..sy tk puas lg nk ngempis kan wallet ni kt sana

PnConfused said...

ai pon ada gambo kt dpn "pick ur own stoberi tuh" keh3...

Bro Framestone said...

comey stoking

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House