Friday, September 24, 2010

Perasaan tak berapa nak puas di hati

Kitorang dalam proses nak dapatkan motorsikal.

Buat sementara ni motosikal ni ok jugalah, baru pakai minggu ni, best, maklumlah motor baru, tapi motor orang... takut nak gunakan tak tentu hala, takut orang marah.

Tapi tong minyaknya... mak aaiii, sekali isi, RM8.00, motor ker kereta kancil miniature ni? Motor yang lama dulu cuma RM5 jer.

Rabaklah.

Tak tahu nak marah apa ataupun marah siapa? Motorkah? tangkikah? tukang reka motorsikalkah? Harga minyakkah? Ataupun lebih baik marahkan diri sendiri, kan...

sebab tak bekerja di sebelah rumah aje.

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

21 comments:

en_me said...

ammvoiii maksu nk merempit tewwww..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hati2 bila merempit tu mak su

Kujie said...

mak su, tandi besar mana pun, tapi jarak sama saja kan....ok lah tu

nAmA wA jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

mal su bela la kuda padi..tunggang kuda padi lagi besh~~~~~~

kak Erna said...

mak su..kalau la dapat..rumah kat tingkat atas..opis kat tingkat bawah..he he..
dulu masa akak kerja kat kuala selangor..bos kalau marah..selalu cakap macm tu..

puterikurekure said...

hehe maksu ni. Sehari pakai minyak 1 tank ke? Huhu.

Shifu67 said...

pakai basikal je... tak payah isi minyak.. cuma gerenti muka ko berminyak2

MOKCIK AZWA said...

satu hari RM8.00 ker mak su?...huhu..

shasha said...

kan best kalo leh ganti dgn air kan??

Mr PenyuBiru said...

motor yg lama tangki kecik kut atau masa tu minyak belum naik harga kut

Sha said...

salam;)
jalan aje maksu, kata nak slim....

Cik Pah said...

nape motor takde plak yg pakai ngv ? mesti lebih jimat

LiNda said...

Naik motor
peluk paksu tak ?

Uncle Lee said...

Hi MakSu, love your lively humour, never fail buat saya smile.
You ride a motorcycle? Nasib baik buka Harley, otherwise masuk Shell ke Esso hari2.

Talking about minyak, kereta say full tank 78 litres, and gas disini $1.00 *about Rgt 3.00)....
kalau hati ta'kuat boleh pensang, tarok full tank, ha ha.

Blame the oil companies and politics.....ha ha.
Have a nice day Mak Su, and you buat saya susa tidur malam, *wink*. Ha ha. Best regards, Lee.

ckLah@xiiinam said...

Jangan merempit tau maksu!

annfrendly said...

err.. rm8...
wuihh... rm3 beza gan moto lama maksu..

mahal jugak tu kiranya bagi minyak moto..

err pasal minyak ni.. saya pun tak sure nak lepaskan marah kat sape..

iina said...

tangki kot maksu hehehe idak pun kerna motor baru makan jln pun laju juga ;)

Yan said...

hahh ape kata beli beskal yg bermotor tu.. tak pakai minyak gak.. RM999 harga dia..

anntaj said...

maksu nanti bawak motor baik baik ya...:)

Peminat Katie Holmes said...

ok la tu 8 hengget.haha

GaDis CoMeL said...

motor apa ni maksu?

tapi rasanya bukan hari2 kena tuang myk kan?