Sunday, September 5, 2010

Murahlah rezeki anda, amiinnn

Haritu masa balik kampung untuk pengkebumian arwah kakak aku, anak buah aku yang di overseas tu kirim a few barang-barang untuk mak-mak saudara dan sepupu2nya. Untuk aku dan hubby, aku dapat dompet, dan hubby dapat t-shirt, anak2ku pula dapat dompet2 cute. Terima kasih!

Untuk arwah kakak tu pun ada barangan untuk dia, apa nak buat, memanglah tiada rezeki namanya tu.


Brooch yang terpampang di atas tu pula adalah dari ct, dia pergi bercuti ke Sabah. Dah 2 bulan dah agaknya dalam simpanan aku, tapi lupa nak kongsikan kegembiraan ini di blog.

Well, bila kita dapat rezeki, elok kita khabarkan, bila kita dapat kesusahan, kita comparekan dengan kegembiraan-kegembiraan kita yang banyak tu, oleh itu kesusahan elok kita diamkan.

Tapi kalau nak kabarkan pun silalah, ek... ai tak marah, har har har, namanya pun sekadar nak kongsi perasaan di blog, kan, auuwww

Semua coretan adalah hakmilik Mak Su dan tidak boleh diulangsiar oleh sesiapa pun tanpa keizinan dari Mak Su.

© 2010 Hakcipta Terpelihara.

12 comments:

kak Erna said...

mak su..cantik..purse tu..pesen sekarang..zip keliling..brooch mak su pun cantik..alhamdulillah..rezeki..

Zareda Norman said...

cantik brooch tu mak su.. rezeki tak disangka sangka kan

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

rare punya barang..ngam buat raya..takziah

erisya nor said...

SALAM,

Wahhh melawa lah maksu raya ni...juga takziah

aNIe said...

Maksu...pemberian dari orang cantik ke idak...tetap kita terima dgn besar hati kan..? Tapi brooch tu semua memang cantik...rezeki...

LiNda said...

mesti kembung dompet maksu kaans..

makdara TERDIVA said...

btul maksu, yg gembira kita kongsi2..yg sedih2 tu kita simpan sorang2..huhu

yg benar,
sy yg takde purse :)

azieazah said...

Brooch PURPLE...! oh sungguh teruja, sebab PURPLE is my paberet kaler...!

Yan said...

susah senangku hanya blog yg tahu hehehehe

CikguZue said...

salam maksu,
salam takziah atas pemergian kakak maksu.
juga tahniah atas rezeki yg maksu dapat. mcm kukenal shj asal usul dompet2 dan t-shirt2 itu...hehe...

KAKTINY said...

ingatan pemberian tu paling mahal daripada nilai barangan tu sendiri kan maksu..

bagus kita paparkan kt blog pemberian org supaya nanti2 kita ingat bahawasanya, org ini pernah mengingati kita.. dan baik pada kita.. supaya kita tak lupa utk berbuat baik kat mereka2 ini.. (buleh pakai teori ni maksu??..hihihi)..

atty's said...

setuju pendpt..maksu..kongsi kan kegembiraan .yg sedih simpan dlm hati ..